Ostalo

Ta mala slatka stvorenja su nas opet 'raspekmezila'

Najčešće su nas razveseljavali, a često i iznenadili svojim pametnim djelima, no kako god bilo, nismo mogli ostati ravnodušni na te preslatke životinje koje su nam život učinile bezbrižnijim.

K.T.
31.12.2011 12:00

Psi, mačke i ostale životinje ne postoje na svijetu samo da bi ih čovjek mogao pogladiti po glavi i osjećati se manje usamljen, oni su tu i kako bi nas razveselili svojim veselim, ponekad čudnim, ali nadasve pametnim reakcijama.

Svaki ljubitelj životinja morao je uživati u snimkama preslatkih životinja koje su nas i ove godine prisiljavale da se u trenutku pretvorimo u 'pekmez' i ne prestanemo im tepati.

Ako se to dogodilo i vama, očekujte još jednu sličnu 'porciju' jer vam donosimo takav 'mix' snimaka da će vam se zavrtjeti u glavi od ljubavi prema tim malim 'gadovima'.

1. Upoznajte psa koji može jesti samo 'stoječki'!Bella je jedan jedinstveni pas koji je morao naučiti jesti držeći svoje tijelo uspravno, a ne kao svi ostali psi, na njihove četiri šape. Sa četiri mjeseca dijagnosticirana joj je neizlječiva bolest koja pogađa životinje i uzrokuje povećanje mišića tj. ne dopušta dovoljnu prohodnost ždrijela da bi životinja hranu mogla gutati horizontalno. Zbog te potrebe, sada sedmomjesečna Bella dobila je i specifičan stolac u kojem jede i drži se uspravno, a u njemu mora ostati sjediti i deset minuta nakon što se najede, kako bi se hrana slegla.


2. Pas se bacio pred auto i spasio mačiće od smrt iSvaki pas ima svoj dan, rekli bi neki. Čini se kako je taj bio upravo Reaganov jer je tijekom njega uspio učiniti plemenito djelo i spasiti dvoje mačića. Jadne životinje ostavljene su u vreći nasred ceste u američkom okrugu Madison, a pod težinom kamiona već je nastradalo nekoliko mačića. Reagan se hrabro zaletio na cestu i odvukao vreću svojoj vlasnici na sigurno koja je, čim je primijetila stravičan prizor, odlučila reagirati i spasiti male mace koje su cviljele ispod mrtvih tijela svoje braće.3. Boo je najslađi pas na svijetu - provjerite zašto!Otkako je njezin ljubimac Boo na Facebooku 'sakupio' gotovo dva milijuna obožavatelja, njegova vlasnica na sve načine pokušava sakriti svoj identitet. Njegovu je stranicu pokrenula iz šale i ni u ludilu nije očekivala ovakvu reakciju javnosti.4. Snimka koja će vas sigurno rasplakati


Iako se isprva činilo da je zadnje što mali Connar želi to da mu mačka hoda oko glave i da ga gnjavi, nježni pokreti šapicom mačka Stewiea, na kraju su ga uspjeli uspavati. Neumoran plač očito je pogodio mačka pa je sam odlučio pobrinuti se za dijete.5. Kad pas postane ljubomoran na vašu djevojku, dogodi se upravo ovo!


Ljubavni par htio je svoju romantičnu šetnju šumom zabilježiti kamerom, ali njihov je pas imao drukčije planove. Taman kad se muškarac spremao kleknuti na koljena i zaprositi svoju djevojku, njegov je pas odlučio intervenirati jer se bojao da svom vlasniku više neće biti na prvom mjestu. Savršen trenutak i iznenađeno lice djevojke tako su ostali samo u njihovim sjećanjima, a za sve ostalo 'pobrinuo' se ljubomorni pas. Možda je tim činom htio vlasnika zapravo htio upozoriti da je odabrao krivu djevojku.