Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču
misterij u oregonu

Tajna nestajućeg jezera: nitko ne zna gdje odlazi voda

Jezero u Oregonu svake zime misteriozno nestane kroz rupu na dnu jezera. Nitko sa sigurnošću ne može objasniti gdje nestane voda

Image
Foto: Screenshot: YouTube
RTL/ 3.5.2015. u 15:50
Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

Takozvano Izgubljeno jezero u Oregonu krije mračnu tajnu. Naime, većinom godine jezero je kao i svako drugo, no tijekom zime voda nestaje niz rupu promjera tri metra ostavljajući potpuno ogoljeno dno jezera.

Glasnogovorniica tamošnjeg nacionalnog parka Jude McHugh naglašava kako je to pojava koja se događa već stoljećima, ali nitko ne može sa sigurnošću objasniti gdje voda nestaje.

Geolozi tvrde kako je za ovaj neobičan događaj kriv vulkanski krajolik. Oni vjeruju kako je lava ispod površine zemlje formirala kanale. Nakon što se ohladila, podzemni prostori su postali čvršći i sada kroz njih teče voda.

Međutim, još uvijek nije jasno gdje jezero točno nestane. Nagađa se kako odlazi u podzemni spremnik vode iz koje izviru izvori u Kaskadnom planinskom lancu.

Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

Više s weba

Pročitajte još

Image
NIKA ANTOLOS

Bivšu Feminnemku spasila je vjera, a napokon je progovorila o neobičnom braku s ruskim poduzetnikom: 'U korektnim smo odnosima'

Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

Više s weba