Ostalo

Tereza Kesovija nam otkrila: 'Tijekom turneja po Francuskoj morala sam skrivati da imam sina'

Tereza Kesovija sebe prepoznaje u snažnim mladim ljudima, a jedan od njih je i Luka Modrić

Edita Misirić Vrkljan
2022-02-26 21:30

Sitno odbrojavamo do naše dodjele glazbenih nagrada Top.Hr Music Awards, a u sljedećim minutama donosimo priču o divi koje će i nastupiti na završnoj svečanosti. Dovoljno je reći Tereza Kesovija .

Nitko nikada kao Tereza Kesovija. Njezina životna snaga, kojoj vjerojatno duguje 60-godišnju karijeru, do izražaja dolazi u svakoj izgovorenoj ili otpjevanoj riječi. Za nju osim uspjeha ništa drugo niti nije bila opcija.

"Ja nisam imala više od dva dana kada je moja majka umrla. Na mene nije nitko mislio, bila sam boležljiva, bila sam sićušna, bila sam tako reći nedonošče. Ja sam trebala biti po svim logikama, biti negdje gore u nekim nebesima, nevina i nedužna, a ja sam se grčevito držala za život", prisjetila se Tereza Kesovija.

Pročitajte još
Kako je Tereza Kesovija pomogla Milošu iz Majskih Poljana? 'Par dana nakon potresa došla je, i to me...

I zato sebe prepoznaje u snažnim mladim ljudima. Jedan od njih je i Luka Modrić .

"Zbog te njegove forze, zbog te njegove volje, moram hoćujer želim onda moram. Jer moram onda hoću, to je to. Volim ljude koji nisu njonji. Nemoj mi biti njonjo, samo molim te to nemoj. jer svaki njonjo iz mojeg života je otputovao, tako što sam mu rekla: 'Van'! Radije sam sama,njonju neću!", priznala je Kesovija.

"Poslije sam bila na rubu ludilajer nisam mogla živjeti bez svojeg Alana, koji je tada imao ni tri godinice. Moram reći još nešto što je kod Francuza u to vrijeme bilo nezamislivo -da netko tko je na toj sceni, taj nije smio biti u drugom stanju, taj nije smio voditi dijete sa sobom. Kasnije kada sam ja imala turneje po Francuskoj, ja sam morala skrivati mojeg sina. Ili imaš familiju, možeš imati ljubavnika, to se dozvoljava, ali da imaš muža, pretpostavlja se da ćeš imati i neko dijete - e to nisi smio!", tvrdi 83-godišnja pjevačica.

Pročitajte još
One su žene koje su obilježile hrvatsku glazbu: 'Pamtiti te moraju po originalnosti onoga što si radila'

Usprkos svemu tome, Pariz je za Terezu bio čaroban, i takav je ostao, ali samo u njezinim uspomenama. Kaže, tamo se više nikada ne bi vratila jer to više nije to. U kontaktu je s prijateljem Sergeom Lamom , koji joj je nedavno i napisao stihove za francusku verziju pjesme 'Ima te'.

"Rekao mi je ovako- Moram ti reći da smo pali na dupe - kad su čuli tu snimku, kad su vidjeli još i video uz to", rekla je Tereza Kesovija o Sergeu Lami.

Tereza je jedna od rijetkih naših pjevačica koja je ostvarila i inozemnu karijeru za što je u Francuskoj imenovana časnicom reda umjetnosti i književnosti, a orden za to uručio joj je francuski veleposlanik u Hrvatskoj. Tereza će 7. ožujka pjevati i na RTL-ovoj dodjeli nagrada Top.hr music awards u zagrebačkom klubu Mint zbog čega smo osobito ponosni.

Kolačići

Ova web-stranica koristi kolačiće. Kolačiće koristimo za pružanje boljeg korisničkog iskustva, lakšeg pregleda sadržaja, analize korištenja, sustava oglašavanja i funkcionalnosti. Klikom na "Slažem se" pristaješ na sve svrhe obrade. Pojedinačne namjene možeš odabrati i urediti klikom na "Saznaj više". Više o kolačićima možeš pročitatiovdje.

Ova web-stranica koristi kolačiće. Kolačiće koristimo za pružanje boljeg korisničkog iskustva, lakšeg pregleda sadržaja, analize korištenja, sustava oglašavanja i funkcionalnosti. Klikom na "Slažem se" pristaješ na sve svrhe obrade. Pojedinačne namjene možeš odabrati i urediti klikom na "Saznaj više". Više o kolačićima možeš pročitatiovdje.