Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču
posljednji pozdrav legendi

Tisuće ljudi u Splitu oprostilo se od Olivera i uz njegove pjesme ispratilo ga na zadnje putovanje

Nakon obreda u krugu obitelji, prijatelja i suradnika u crkvi svetog Frane na Obali, građani uz molitvu i Oliverove pjesme ispraćaju na posljednji počinak glazbenu legendu

Image
Foto: Dusko Jaramaz/PIXSELL
Tabloid.hr/ 31.7.2018. u 19:53
Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

Ispraćaj Olivera Dragojevića u Splitu počeo je u 18:50 sati na Trgu Franje Tuđmana, nakon obreda u Crkvi sv. Frane na Obali, na koji je stigla obitelj, prijatelji i suradnici preminulog pjevača.

"Cijeli Split" spustio se na rivu kako bi posljednji put ispratio legendarnog umjetnika prema Veloj Luci.    

Pokraj lijesa s bijelim ružama bila je Oliverova supruga Vesna i sinovi, a izmjenjivali su se njegovi najbliži prijatelji i suradnici, među kojima su bili: Tonči Huljić, Petar Grašo, Goran Karan, Doris Dragović, Stjepan Hauser, Zlatan Stipišić Gibonni, Joško Banov, Tony Cetinski, grupa "Dupini"... 

Image

Split veličanstveno ispratio Olivera Dragojevića na posljednju plovidbu prema Veloj Luci

Fotogalerija
Image

Split veličanstveno ispratio Olivera Dragojevića na posljednju plovidbu prema Veloj Luci

Fotogalerija

"Hvala Olivere, kralju", "Hvala, legendo", neki su od povika brojnih Splićana koji su svoju ljubav i štovanje Oliveru Dragojeviću iskazivali posebno i dostojanstveno, uz pjesmu i pljeskanje.

Na lijes su bacali cvijeće, kape i navijačke šalove, a mimohod je pjesmom pratila klapa "Kontra" koja je na pozornici na rivi uz trasu kojom je prolazio Oliverov lijes izvodila njegove legendarne pjesme: "Cesaricu", "Splite moj", "Moj lipi anđele", "Još ovaj put", "Vjeruj u ljubav", "Moj galebe"...

Sa usana okupljenih također su se mogli iščitati Oliverovi najpoznatiji stihovi. 

Prema procjeni policije na ispraćaju je bilo više od deset tisuća ljudi koji su na visokim temperaturama i jakom suncu strpljivo bili raspoređeni duž cijele Rive i gatova uz nju, ali i u Marmontovoj, na Matejušci, te na Prokurativama te čekali da njegov lijes prođe blizu njih.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

U splitskoj luci se okupilo i više stotina plovila, koji su Olivera pozdravljali sirenama i bakljadom. Uz njih, bila je i Hrvatska ratna mornarica s dvije raketne topovnjače. 

Zvonik svetog Duje također je pozdravio "svog Olivera". 

"Tek sad vidim što mi znači Vela Luka..".zapjevala je klapa i svi okupljeni dok se lijes s Oliverovim tijelom približavao katamaranu koji će ga prevesti do njegova vječnog počivališta na Korčuli. 

Lijes s Oliverovim tijelom se u 19.50 sati ukrcao na katamaran Jadrolinije, te zajedno sa članovima obitelji Dragojević otplovio za Korčulu. Uz bakljadu, sirene i brecanje bumbala, velikog zvona na zvoniku sv. Duje, prate ga brodovi Lučke kapetanije MUP- a i HRM- a. Inače, bumbala su posljednji put brecala davne 1938. godine povodom smrti Ante Trumbića. Ispaljene su rakete, zapaljene bengalke, a brodovi započeli trubiti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

Upravo se čita

Image
Masked Singer

ISPOD MASKE JOKERA SKRIVALA SE MIRTA MILER: 'Bilo je ovo jako znojno iskustvo!'

Oko 20.30 sati u blizini Hvara, točnije između Galešnika i Stipanske, katamaran s Oliverom i obitelji trebalo bi dočekati i odati počast "simbolu škojih, Dalmacije i Hrvatske" 500 brodica s okolnih otoka i to sve u organizaciji Pokreta otoka.

Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

Više s weba

Pročitajte još

Image
Životna priča

TKO JE EMA LUKETIN? Ljubila poznatog influencera, a sada uživa u ljubavi s beogradskim fotografom

Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

Više s weba