Ostalo

Tjedan za nama u znaku žena! Poznati magazin pokrenuo važnu inicijativu, a portal Žena.hr posvetio damama...

Genijalne savjete i još bolja jela uskoro ćete moći vidjeti i kušati na Weekend Food Festivalu u Rovinju

RTL Exkluziv
13.03.2022 20:30

Gloria panel

Ovaj tjedan bio je u znaku žena. Redakcija magazina Glorija u siječnju 2020. započela je inicijativu 'Pokrenimo promjenu', a ove godine prigodno su je održali upravo na Međunarodni dan žena.

"Odlučili smo pokreniti projekt koji se zove Pokrenimo promjenu i zapravo da će naša ideja biti destigmatizacija ove teme, ženskog zdravlja i na kraju krajeva smanjenje PDV-a za higijenske potrepštine žena u Hrvatskoj", rekla je urednica magazina Gloria Alenka Ostrihon .

"Teme ženske su u centru pažnje i to je ta ženska revolucija", smatra Nina Violić .

Podršku inicijativi dao je i potpredsjednik Vlade i ministar financija Zdravko Marić .


Žena.hr

Portal Žena.hr organizirao je druženje s inspirativnim ženama koje su odveli na radionicu slikanja na platnu.

"Htjeli smo na neki način obilježiti dan žena, prije i kasnije bile u podcastu s Marijom Pajić i onda se činila super ideja. Većina nas nikad to nije probala. I jednom godišnje trebaš napraviti nešto što nikad nisi", pojasnila je urednica portala Žena.hr Željka Sabljić Odrljin.

A da nisu pogriješile s odabirom govore sretna lica ovih dama.

"Mislim da je jedna zanimljiva i prigodna priča. Ovdje ćemo malo slikati i podružiti se s uspješnim mladim ženama", tvrdi Snježana Mehun Schilinger .

Bolje kombinacije od ove vjerujemo nema.


Food festival

Genijalne savjete i još bolja jela uskoro ćete moći vidjeti i kušati na Weekend Food Festivalu u Rovinju. Jedinstveno iskustvo koje prate panel rasprave, ali i masterclassovi okupit će najbolja imena gastro scene.

"Stvarno smo okupili svjetsku elitu što se tiče gastro scene. Imamo najbolje kuhare svijeta", kazao je Tomo Ricov .

Massimo Bottura vlasnik je više restorana diljem svijeta, a onaj u talijanskoj Modeni - Osteria Francescana ima čak tri Michelinove zvjezdice. No festival neće zaobići ni naši chefovi.

"Očekujem jako puno novih iskustava, znanja i poznanstava koji su jako bitni u ovom poslu jer networking je razlog zbog kojih se ovakve stvari rade", zaključio je Mate Janković .