Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču
a tko je homofrend?

Tko će ponijeti 'laskavu titulu' homofoba godine?

Zagreb Pride je, baš kao i svake godine uoči svoje Povorke ponosa, raspisao izbor za homofoba i homofrenda godine.

Image

pride pride13

S.K./ 12.6.2012. u 9:45
Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

Baš kao i svake godine Zagreb Pride je uoči subotnje Povorke ponosa raspisao izbor za homofoba i homofrenda godine.

U žestokoj konkurenciji za homofoba godine, rame uz rame, našli su se HDZ-ovac Ante Kulušić, splitski gradonačelnik Željko Kerum, kardinal Josip Bozanić, 'splitska bubamara' Stjepan Lozo te HDSSB-ovac Zoran Vinković.

Izjava kojom se 'proslavio' Kulušić jest: "Izađite 4. prosinca na izbore da zgazimo Kukuriku koaliciju, jer ne želimo da nam homoseksualci šetaju po Poljani". Iz istog razloga, na listi homofoba se našao i splitski gradonačelnik Željko Kerum, čije je 'bisere' nemoguće pobrojati.

"Za homofoba godine nominiramo prvog među nejednakima - nadbiskupa Josipa Bozanića. Crkva je hijerarhijska organizacija, a Bozanić je njezin šef, koji apsolutno ništa nije poduzeo da zauzda svoje huškače. No, kada mu je jedan među podanicima, don Ivan Grubišić, zasmetao, jer njegove riječi o prihvaćanju i nenasilju prema LGBT osobama ne odgovaraju trenutačnom katoličkom institucionalnom establišmentu, ekspresno su ga suspendirali i ušutkali. Znači – itekako se može kad se hoće", pojasnili su iz Zagreb Pridea.

Stjepan Lozo, ili kako ga u Prideu nazivaju 'danguba-političar', našao se u konkurenciji zbog jer je o svojim LGBT sugrađanima kao okupatorima.

"Ne radi se o prostačkim ispadima i homofobiji. Ja prostak nisam, homofob nisam za razliku od vašeg govora koji je govor mržnje i nasilje prema onima koji drukčije misle. Ja sam iznio samo političko razmišljanje s kojim se ne moramo složiti. Kao gradonačelnik Đakova zabranio bih takvu povorku koju mora pratiti policija. Što bi se desilo kad bi Bad Blue Boysi organizirali sličnu povorku u Splitu ili Torcida u Zagrebu? Ja mislim da bi svaki imalo razuman čovjek zabranio takve povorke. Jedna grupa ljudi svojom provokacijom ne može utjecati i provocirati drugu puno veću strukturu društva", kazao je Zoran Vinković i 'proslavio' se svojim govorom mržnje u Saboru.

Tko su homofrendovi godine?

Na listi za homofrenda našli su se ministar uprave Arsen Bauk, pisci i kolumnisti Boris Dežulović i Jurica Pavičić, profesorica Ksenija Turković te televizijska voditeljica Daniela Trbović.

Zagreb Pride je pun hvale za Arsena Bauka.

"Nakon Šime Lučina i Mirele Holy, SDP s ponosom pokazuje još jedno novo prijateljsko lice. U pola godine ove Vlade, ministar uprave Arsen Bauk prionuo je izradi čak tri zakona koji se tiču LGBT osoba: Zakonu o osobnom imenu, Zakonu o državnim maticama te zakonu koji će regulirati tzv. istospolne zajednice. Svoj coming out kao zaštitnik i promicatelj ljudskih prava LGBT osoba imao je na tribini povodom Dana borbe protiv homofobije i transfobije", kada je rekao kako oko pitanja ljudskih prava manjina više nema mjesta za kompromise", pojasnili su.

Dežulović i Pavičić su se više puta u svojim tekstovima borili za ravnopravnost LGBT zajednice.

"Ukratko, homofobi i transfobi, loše vam se piše! Možda mnogi ne znaju njezino ime, ali upravo zahvaljujući profesorici Turković, zločini iz mržnje, odnosno njihovo kažnjavanje napokon dobivaju adekvatan zakonski okvir", pojasnili su zašto je Ksenija Turković među ultimativnim ovogodišnjim pozitivcima.

I vi možete dati svoj glas homofrendu i homofobu godine na stranicama Zagreb Pridea!

Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

Više s weba

Pročitajte još

Image
impresivne... brojke

Najbujnije grudi Sesveta! Marija Meglaj prava je Instagram senzacija

Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

Više s weba