Ostalo

Tko je sestra Danijele Martinović? Pobijedila opaku bolest, dvaput bila na Dori te i dan danas gradi...

Još uvijek aktivno pjeva i nastupa iako nije ostvarila karijeru kao sestra Danijela. U jednom je intervjuu rekla i kako je to niti ne zanima, već glazbu radi za svoj gušt. Evo tko je Izabela Martinović...

RTL.hr
22.03.2022 16:45

Glazbenica Danijela Martinović nerijetko ističe kako su joj njezinih nekolikoprijateljicai sestra, uz roditelje,najbitniji ljudi u životu. S njima je prošle godine u Sloveniji u Gostilni pri Lojzetu koju drži njezin dobar prijatelj Tomaž Kavčič, proslavila jubilarni 50. rođendan. Tamo su bile Ana Babić, Anita Šamadan, Doris Karamatić, ali i mlađa sestra Izabela Martinović , također glazbenica koja je na sceni od 1995. godine. A tko je samozatajna Izabela, koja je, baš kao i sestra, već dugo u glazbenim vodama no nažalost nije uspjela ostvariti njezin uspjeh?

Nakon što je krenula u glazbeni svijet, zadesili su je zdravstveni problemi. Mlada Izabela oboljela je od raka limfnih žlijezda, a nitko nije znao hoće li se uspjeti izvući. Borba je trajala punih pet godina, zbog čega joj je uvelike patila glazbena karijera. No, najbitnije je bilo misliti na zdravlje i othrvati se bolesti.O tome je periodu njihovih života i Danijela nerijetko govorila, a kada je sve prošlo rekla je kako joj je tada pomagala molitva. Tada je čak razmišljala da i ona prekine karijeru, ali na svu sreću ipak je nastavila istim putem.

Izabela Martinović

Izvor: Promo

Svako vraćanje na tu temu u meni izaziva nemir i bolna sjećanja, pa je tako i sada. To je ostalo iza mene i nemam potrebu više o tome govoriti niti to komentirati", rekla je Izabela o svojoj bolesti prije nekoliko godina za Slobodnu Dalmaciju .

O tome nije željela govoriti čitavu karijeru jer je smatrala kako je zbog toga postala etiketirana u javnosti, a nije joj bio cilj da je drugi sažaljevaju. Posljednju pjesmu koju je objavila je Zvonimirova ulica", a o njoj je rekla: Snimanje pjesme se dogodilo nakon izolacije izazvane pojavom koronavirusa. Nakon tri mjeseca jedva sam dočekala da mogu ući u studio i početi rad na pjesmi, koja mi se svidjela na prvu baš po svojoj iskrenosti i nevinosti. Priča koja me vratila u tinejdžerske dane prvih ljubavi. Stoga mislim da se svatko može prepoznati u pjesmi te se prisjetiti svojih ljubavi".

Jedno vrijeme je čak i govorila o duetu sa sestrom, no tada je naglasila kako je to moguće samo ako im stihove napiše njezin bivši partner Petar Grašo. U karijeri je čak dvaput nastupala na Dori -2000. s pjesmom 'Sama među zvijezdama' i tri godine kasnije s pjesmom 'Sretna sam'. Nije ostvarila zapaženiji rezultat, dok je njezina sestra s pjesmom 'Neka mi ne svane' pobijedila 1998. godine.

Svoju karijeru Izabela je počela u grupi Stijene 1995. Početak rada s grupom Stijene bilo je ostvarenje mojih snova. Naime, moj prvi susret s glazbom je i bio uz kazetu Stijena. Ta glazba me je kupila na prvu, slušala sam u čudu i mislila: 'Bože, kako je moguće ovako pjevati!' I nekoliko godina kasnije ja postanem pjevačica te iste grupe. U tom periodu odlično smo radili, bili pobjednici Splitskog festivala, gostovali na raznim stranim festivalima, a iz tog razdoblja imam i pjesme 'Znaj, volim te' i 'Još te volim kao nekada', koje su i danas prisutne u eteru te ih publika rado sluša", rekla je pjevačica prije dvije godine u intervjuu za Večernji list .

Neko je vrijeme napravila pauzu od glazbe jer se zapitala treba li joj to u životu, a tada je radila za nekoliko privatnih tvrtki. Ipak, vratila se svojim korijenima...