Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču
unikatno i domišljato

Tko kaže da se od umjetnosti ne može živjeti? Danica prehranjuje svoju obitelj nakitom!

Zagrebačka umjetnica našla se u teškom periodu života, sa svojom djecom jela je po pučkim kuhinjama, prala tuđa stubišta i jedva preživljavala. A onda je nova ljubav u njezin život vratila inspiraciju. Danas Danica svoju obitelj prehranjuje izradom nakita

J.G./ 28.5.2015. u 18:30
Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

Deset godina unazad, Danici Solomun nije bilo do smijeha. Iako joj je i prvi brak završio razvodom, problemi su nastali nakon kraha drugog.

"Tada mi je postalo teško, jer nisam imala mogućnosti uzdržavati svoju djecu, pa sam  dobivala socijalnu pomoć, išla u pučku kuhinju, kako bi djecu prehranila. Uglavnom borila sam se", prisjeća se umjetnica Danica Solomun.

Danica je po zanimanju umjetnica. Na zidovima njezina stana vise slike i instalacije, njezinih ruku djela. No, ogroman talent nije bio dovoljan da zbrine troje djece. Nije bilo ni alimentacije. Borila se, danas kroz smijeh kaže:

"Rukama i nogama. Čistila sam isto po stanovima, stubišta, dakle, radila sam sve i svašta, kod prijateljice restaurirala kao pomoćni, vanjski suradnik, zbilja spektar poslova je šarolik", komentirala je Danica.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

Stvari su se pokrenule tek kada je počela raditi unikatni nakit i kada je u njezin život ušla nova ljubav - prava inspiracija.

"Kada ste u partnerstvu, u ljubavi, onda vi kao osoba, pogotovo ako ste kreativni, onda iz vas izlazi ono što vi jeste. Znači kad vas netko cijeni, kad vas poštuje i potiče", izjavila je umjetnica.

Upravo se čita

Image
BURNA CEREMONIJA

Saša i Dario pred ekspertima, Dario jedva dočekao: 'Spektakl kreće! Ispecite kokice!

Život joj je bio turbulentan od rođenja. Roditelji su joj se rastali kad je imala šest mjeseci, odgojili su je pradjed i prateta. Ona je za svoju djecu napravila sve što je mogla. Danas je na njih ponosna.

"Najstariji sin ima 25 godina, Luka, on je završio FER, redovni student. Rebeka ide u Petu gimnaziju, ona je drugi srednje, svira violončelo. David ide u osmi razred, on je bio državni prvak u saksofonu prije dvije godine i vjerojatno će nastaviti u tom smjeru", ponosno je rekla Danica.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

Danas u 19 sati u Zagrebačkoj zajednici tehničke kulture bit će otvorena Daničina prva izložba na kojoj će se nakit moći i kupiti.

"30 posto od prodaje ide samohranim roditeljima i to će postati tradicija. Povodom izložbe odlučila sam pokloniti socijalno ugroženim maturanticama ogrlice", pohvalila se Danica.  

Njoj su pomagali, sada pomaže ona. Danica je danas sretna žena. 

Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

Više s weba

Pročitajte još

Image
život nakon showa

Sanja Žuljević: 'On je moj ponos'

Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

Više s weba