Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču
najlakše je 'okrunjenoj glavi'

Tko ne bi htio biti šef?

Šefovi imaju niže razine stresa svojih zaposlenika, pokazala je studija koju su proveli stručnjaci s Harvarda i Stanforda.

Image
Hina/ 26.9.2012. u 11:35
Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

U izvješću se navodi da je poznata Shakespeareova tvrdnja da je najteže okrunjenoj glavi u stvarnosti vrlo rijetka jer ljudi koji 'nose krunu' obično su manje pod stresom od svojih 'podanika'.

Istraživanje, koje je objavljeno u stručnom časopisu Proceedings of the National Academy of Sciences, vodili su James Gross, profesor psihologije na Sveučilištu Stanford i Jennifer Lerner, profesorica javne politike i managementa s Harvarda, a ono je pokazalo da su vodeći položaji izravno povezani s manjom razinom stresa.

"Mi živimo kao društvena bića u slojevitom društvu. Naš relativni status u skupini nesrazmjerno utječe na našu sreću i dobrobit", komentirao je Gross.

Stručnjaci sa Stanforda i Harvarda analizirali su količine kortizola, hormona stresa, kao i osjećaj razine anksioznosti sudionika istraživanja, u skupini koja nije često predmet studija - vojnih dužnosnika

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

Autori su rekli da je teško utvrditi razinu stresa jer razina kortizola i anksioznosti nisu automatski povezani, ali da su otkrili da ta oba čimbenika ukazuju na to da su šefovi pod manjim stresom te da im je stres manji što imaju veće ovlasti.

Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

Više s weba

Pročitajte još

Image
ŽENA, MAJKA, KRALJICA

I prije je ljubila nogometaše znatno mlađe od sebe: Iris Rajčić uskoro se udaje, a prije Livaje ljubila je dva proslavljena sportaša

Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

Više s weba