Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču
Od cijena nam se zavrtilo

Tko se to igra najskupljim igračkama? Pogledajte luksuzne jahte na našoj obali

Dugačke nekoliko desetina metara i opremljene luksuznim namještajem jahte na našoj obali koštaju nekoliko milijuna eura, a mi znamo i čije su

Tabloid.hr/ 27.5.2018. u 18:30
Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

Raskoš i brzina dvije su riječi savršene za jahte najbogatijih Hrvata. Dugačke nekoliko desetaka metra i opremljene dizajnerkim namještajem, za ove se igračkice treba posegnuti duboko u novčanik. 

Gospođa Marta Pedišić Buča s Brodarskog Instituta nam je otkrila:"Dnevni najam takve jahte kreće se u desetcima tisuća eura. Cijena luksuznih jahti inače je od 200tinjak milijuna kuna pa na više. A ove vrlo luksuzne koštaju i preko milijardu eura."  

Prvo ime koje vam je palo na pamet točno je jer je Zdravko Mamić veliki ljubitelj brzih vozila i ogromnih jahti. Mijenja ih kao čarape, a posljednji je ljubimac bilo plovilo u tipu Ferretti 590 koje vrijedi oko milijun i pol eura. 

No, iako se ne bi žalili, jahta Mamićevih nije ni do koljena luksuznoj jahti, našeg "kralja automobila", Pave Zubaka.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

Njegov se 'brodić' simpatično zove Vila Velebita III, a takvo je ime dobios razlogom: može ugostiti čak 12 ljudi. Tik do nje pronać ćete i raskošnu jahtu Sagittu Albu, tešku 10 milijuna eura, a njen je čovjek ni više ni manje nego Željko Kerum.

No, sve su to barkice za ljepoticu od čak 20 milijuna eura koja je u vlasništvu,jednog od najbogatijih Hrvata, Dubravka Grgića.Jahta Agram najskuplja je, ali  najveća jahta naših voda.

Upravo se čita

Image
GLASAJTE U NAŠOJ ANKETI

ANKETA Što mislite koga su eksperti spojili u novoj sezoni 'Braka na prvu'?

"Takav tip jahte, dužine 40-ak metara najčešće ima tri palube, pet ili više luksuznih kabina, a opremljen je s dodatnim salonima i jacuzzijima" priča nam gospođa Pedišić Buča.

Sve je to divno i krasno, ali kad na sezoni u naše plavetnilo uplove jahte stranih vlasnika- svi se naši poduzetnici mogu posramiti. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

Među njima je druga najduža jahta na svijetu, a pripada ruskom bilijunašu Romanu Abramoviću. On je ujedno jedan od najbogatijih ljudi na našoj planeti, a samo je za jahtu Eclipse isplatio 340 milijardi eura. 

Takva jahta osim salona i kabina ima i sportska igrališta, bazene, kino dvorane pa čak i helidrom. 

Kada se udobno i sigurno smjeste u naše luke, nema tko se ne okrene za njima jer su takve jahte turistička senzacija. Nažalost, većina nas će ih samo nastaviti škicati sa obale.

Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

Više s weba

Pročitajte još

Image
'zagrepčanka' u lisinskom

Podrška za bivšeg supruga! Jadranka Sloković pogledala premijeru predstave stvarane prema djelu njezinog nekadašnjeg supruga

Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

Više s weba