Play ponuda
Play ponuda
TKO VARA?

Ton glasa otkriva ljubavnu nevjeru

Kanadsko znanstvenici postavili su tezu da po tonu i boji glasa možemo vidjeti koliko su naši partneri skloni nevjeri.

Image

prst prst

Hina/ 6.3.2011. u 13:44
Play ponuda

MONTREAL - Žene visokog glasa i muškarci dubokog glasa smatraju se sklonijima ljubavnoj nevjeri, tvrde kanadski istraživači u studiji objavljenoj u on line dnevniku "Evolutionary Psychology".

 Sudionici istraživanja pozvani su da poslušaju dvije verzije spotova koje su snimili muški i ženski glas, elektronički modificirani.

Istraživači su ustanovili da žene vjeruju da što je muškarčev glas dublji vjerojatnije je da će biti nevjeran. Suprotno, muškarci misle da je žena visokog glasa spremnija prevariti ih.

Povezanost visine glasa i nevjere objašnjava se hormonima, smatraju istraživači sa Sveučilišta McMaster u Hamiltonu (Ontario).

"Muškarci s povišenom razinom testosterona imaju niži glas, a žene s višom razinom estrogena viši glas", kaže profesor David Feinberg, koji je savjetovao autore studije.

"Nevjera je skupa zbog emocionalnih posljedica, financijskih troškova i mogućeg gubitka obiteljske zajednice. To sugerira da smo kroz evolutivni proces naučili načine izbjegavanja partnera koji mogu biti nevjerni, kao mehanizam zaštite", objašnjava Jillian O'Connor, glavna autorica studije.

Play ponuda

Više s weba

Pročitajte još

Image
slavni glumac

Enis Bešlagić u društvu kćeri i supruge koje ne viđamo često: Asja više nije malena, a s Ninom ima poseban odnos

Play ponuda

Više s weba