Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču
POSLASTICA ZA PRSTE POLIZATI

Tona čokolade za božićni kolač od 540 metara

Tona čokolade, 10.000 jaja, 1000 litara mlijeka i vrhnja, 400 kg crvenog voća i 250 kg šećera bili su potrebni za izradu divovskoga francuskog tradicionalnog božićnog kolača Buche do Noel, sličnog Božićnoj grani, koji je od nedjelje izložen u Evianu na prodaju.

Image
Foto: Photos/Ilustracija
M.L./Hina/ 19.12.2011. u 14:44
Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

Kolač dug gotovo 540 metara osmislili su učenici hotelijerske škole "Savoie-Leman" uz pomoć mjesnih slastičara, a izložen je u negdašnjim toplicama u Evianu.

Prihod od prodaje namijenjen je udruzi "Svakomu njegov Everest", koja se skrbi za djecu oboljelu od raka.

Razrada recepta za tako golem kolač trajala je gotovo osam mjeseci, a nakon nekoliko tjedana pripreme slastica je zamrznuta i razrezana na tisuću manjih kolača namijenjenih prodaji.

Organizatori projekta jako su zadovoljni jer je cijeli kolač rasprodan i prije nego je izložen pa će prikupljena svota daleko nadmašiti planiranih 15 tisuća eura.

Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

Više s weba

Pročitajte još

Image
Slava im je udarila u glavu?

Milijuni su im izmaknuli 'za dlaku': Gdje su danas Alen Halilović, Ante Rukavina, Anas Sharbini...?

Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

Više s weba