Ostalo

Tona čokolade za božićni kolač od 540 metara

Tona čokolade, 10.000 jaja, 1000 litara mlijeka i vrhnja, 400 kg crvenog voća i 250 kg šećera bili su potrebni za izradu divovskoga francuskog tradicionalnog božićnog kolača Buche do Noel, sličnog Božićnoj grani, koji je od nedjelje izložen u Evianu na prodaju.

M.L. - Hina
19.12.2011 14:44

Kolač dug gotovo 540 metara osmislili su učenici hotelijerske škole "Savoie-Leman" uz pomoć mjesnih slastičara, a izložen je u negdašnjim toplicama u Evianu.

Prihod od prodaje namijenjen je udruzi "Svakomu njegov Everest" , koja se skrbi za djecu oboljelu od raka.

Razrada recepta za tako golem kolač trajala je gotovo osam mjeseci, a nakon nekoliko tjedana pripreme slastica je zamrznuta i razrezana na tisuću manjih kolača namijenjenih prodaji.

Organizatori projekta jako su zadovoljni jer je cijeli kolač rasprodan i prije nego je izložen pa će prikupljena svota daleko nadmašiti planiranih 15 tisuća eura.