Ostalo

Tonči Huljić je poput tajnog agenta za uspjeh

Njegovo ime je Huljić. Tonči Huljić. I on je tajni agent za glazbeni uspjeh.Zaslužan je za karijere mnogih naših glazbenika, a samo za nas je otkrio tajne svojih najvećih zvijezda.

Maja Oštro
24.02.2017 18:40

Iza njega je 35 godina stabilne, izvrsne karijere. Napisao je više od tisuću pjesama, mnoge od njih vječni su hitovi. A mnogi ne znaju da je malo nedostajalo da uopće ni ne zaplovi glazbenim vodama. Iz domene vjerovali ili ne - Tonči Huljić nesuđeni je pravnik. No studij prava na vrijeme je zamijenio angažmanom u popularnoj grupi Magazin!

"Meni je zapravo Bog poslao grupu Magazin, u početku je ona mene afirmirala kao autora", rekao je Tonči Huljić.
Danas stvarno nema sumnje - Tonči Huljić piše hitove i stvara zvijezde. A stvorio ih je puno, no izabrali smo pet najuspješnijih!

Na broju 5, našao se Joško Čagalj Jole

"Vidio sam nešto u tom momku, da ima nešto, s tim velikim očima i spojenim obrvama", rekao je Tonči.
Očito je na prvu Tonči prepoznao ono nešto kod danas popularnog Jole. Dugogodišnja suradnja ovo dvoje glazbenika rezultirala je brojnim Jolinim hitovima, i hitoidni dvojac ne misli stati.

"Jole donosi pjesme, i u tome je neka njegova magija i zna jedno tri milijuna ljudi po imenu", našalio se Huljić.

A zvijezda s našeg broja 4kumovala je upoznavanju Jole i Huljića.Obožavani simbol Dalmacije, kraljica Torcide i izvođačica čije pjesme diraju baš posred duše... Huljić je za Doris Dragović napisao puno pjesama. Neke su ušle u povijest.

"Doris Dragovic je pjevač.. Ja svaki put kad nju slušam kako pjeva sam na rubu suza. Bogami, šta da vam, kažem. Ima neku energiju neviđeno. Teško je govoriti o doris, ona je jedna super intelignetna osoba koja je u jednom trenu karijere... jednostavno je propustila priliku za nešto više ajmo tako kazat", rekao je Huljić.

No njihovo prijateljstvo, a i suradnja traje i dalje. Baš kao dugogodišnje prijateljstvo Tonćija Huljića i našeg broja 3. To je Petar Grašo.

"Nije mi palo napamet da postoji Petar Grašo, da mi ga nije predložio Oliver Dragojevic. Ja sam ga doveo u grupu da svira klavijature nakon par miseci sam zapravo čuo da on nešto i pjeva s tim napuklim glasom", ispričao je Tonči.

Od angažmana za Magazin do mega uspješne solo karijere - Grašo je jedna od najsjajnih zvijezda na domaćem glazbenom nebu.

"Tonči je moj prijatelj, zajedno jedemo, pijemo, zajedno smijemo, zajedno se svađamo, pričamo o pjesmi. To je tako vec dvadeset godina i tako nastaju pjesme", rekao je Petar Grašo.
A puno hitova, i to inozemnih - imao je naš talent na broju 2, odnosno Maksim Mrvica. Danas je obožavan diljem svijeta, a u više navrata Maksim Mrvica je rekao da svoju karijeru duguje upravo Tončiju Huljiću.

A Huljić je posebno je vezan za svoju zvijezdu broj 1. Jelena Rozga, jedna od najuspješnijih pjevačica naših prostora, karijeru je počela u grupi Magazina. Od svih pjevačica ima i najduži staž - čak 10 godina je bila dijelom grupe. No onda je započela solo karijeru i dogodio se mega hit. Huljićev, naravno. Bižuterija.

"Stvarno je onako pedantna, detaljna veliki je radnik dosta promišlja o svakom koraku i to joj je zapravo jedina mana", našalio se Huljić.

Računica je posve jednostavna - svega čega se Huljić dotakne pretvori u zlato. A upravo je on osoba koja će napisati pjesmu pobjedniku ili pobjednici showa "NIkad nije kasno". Za očekivati je, prema viđenom da će zasjesti na vrh glazbenih ljestvica.

"Taj prvi korak ćemo napravit, a sad šta se dalje može napravit, teško je očekivati da će se napraviti karijera. No, svašta je moguće", rekao je Huljić.

Kad imate ovakvog hitmejkera pored sebe - doista je sve moguće!