Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču
priznanje

Tony Cetinski dobio nagradu 'Oliver Dragojević'

Tony Cetinski dobio je posebno priznanje za 2018. godinu

Image

Toni Cetinski

Tabloid.hr/ 14.1.2019. u 14:00
Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

Nagrada za najboljeg pjevača naziva 'Oliver Dragojević', emisije 'Music Pub' Zlatka Turkalja, došla je bez dvojbe u prave ruke, jer Tony je obilježio godinu za nama.

Ovime je na savršen način nastavio izuzetno uspješan niz započet 2018., koja je bila u znaku njegovog novog albuma 'Kao u snu', istoimenog ekskluzivnog, limitiranog vinyl izdanja, ali i hitova 'General bez činova', 'Kao u snu' i 'Ja ne znam nikog boljeg od tebe'. Kruna svemu navedenom, bili su brojni nastupi u najuglednijim koncertnim prostorima, za koje se tražila ulaznica više, ali i neprestana i nesebična pomoć mladim glazbenicima, na njihovom putu prema vrhu scene.

Tony je posebno bio ganut činjenicom, što je nagrada koja nosi ime velikog Olivera Dragojevića pripala upravo njemu, a ovom prigodom istaknuo je, 'Velika mi je čast i privilegija primiti ovu nagradu, a ista će imati posebno mjesto u mom domu, kao što i Oliver ima posebno mjesto u mom srcu. Hvala svima koji su omogućili da osvojim ovu prestižnu nagradu i da stigne u moje ruke. Kroz godine koje su tek preda mnom, nastojati ću sve ovo opravdati, kao i uvijek. Istodobno ću se nastaviti truditi birati dobre pjesme i suradnike, te kao i do sada ostati svoj.'.

Spomenuta nagrada, dodjeljuje se od 1992., a od 2016. na pristanak nikad prežaljenog Olivera Dragojevića, nosi njegovo ime.

Najvažniji kriteriji prigodom odabira laureata su nastupi i prezentacija na Drugome programu Hrvatskoga radija, zatim koncertni i festivalski nastupi, diskografska aktivnost, te uspjeh na službenoj top listi Hrvatskoga radija.

‘Tony Cetinski jedan od naših najboljih pjevača u 2018. godini, pored odlično koncipranog albuma, imao je dva velika radijska hita pjesme “Kao u snu” i “General bez činova”. Za iste pjesme od strane slušatelja i glazbenih urednika Hrvatskoga radija Tony je dobio nagrade za HIT MJESECA ožujka i lipnja. Veliku i važnu ulogu, Tony je imao u dokumentarno glazbenom serijalu o kralju funka Dini Dvorniku, koji je emitiran na Drugom program Hrvatskoga radija. Za isti serijal Tony je snimio odličnu novu verziju pjesme “Ti si mi u mislima”, koja je objavljena na vinilu “Zimzeleno A Novo – Specijal Dino Dvornik”. Tako da nagrada Music Pub naziva Oliver odlazi u prave ruke. Bravo Tony.’, istaknuo je ovom prigodom Zlatko Turkalj.

Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

Više s weba

Pročitajte još

Image
BIVŠA SUPRUGA NAŠEG GIMNASTIČARA

Ana Ude vratila se staroj ljubavi nakon što je početkom ljeta obznanila prekid: 'Uvijek si bio samo ti'

Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

Više s weba