Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču
i on se javio

Tony Cetinski: 'Država treba narediti lokalnoj vlasti da plati bar pola cijene koncerata'

Nakon što su se o ovoj temi oglasili brojni domaći glazbenici, to je učinio i Tony

Image
Foto: Instagram
Tabloid.hr/ 1.8.2020. u 18:30
Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

Kao i mnogi domaći glazbenici, sada je i Tony Cetinski iznio svoje mišljenje o trenutnom stanju u glazbenoj industriji. 

"Molim razne udruge ili skupine ljudi koji me sada mole da se borim za prava glazbene industrije neka me poštede te torture jer su svi šutjeli kao mačići kada je trebalo ukazati na krucijalne probleme s kojima se već sada borimo, a tek je počelo.

Kad sam zbog svog prava na govor i mišljenje bivao zabranjivan u eteru, nitko se od vas nije ni trznuo. Niste morali dijeliti moje mišljenje na temu cijepljenja, ali kad me se zabranjivalo i ismijavalo samo radi svog mišljenja i stava, tu se nitko osim Nine nije udostojio progovarati. Ipak, par savjetodavnih rečenica pristajem utrošiti zbog onih koji su pogođeni, a nisu zvijezde na pozornici nego iza i oko nje i zbog podrške koju sam samo od Nine imao tada.

Upitao je pratitelje kako ne razumiju da se državni i lokalni stožeri igraju s glazbenicima i temom koncerata.

"Državni stožer kaže: Možete održavati koncerte po epidemiološkim mjerama, a lokalni stožeri po sistemu ne talasaj i sačuvajmo ugled jer uskoro idu izbori za lokalne šerife (gradonačelnike) i ne želimo zaražene, a i tko će se sada baviti osiguravanjem epidemioloških mjera na terenu kad mogu i ovako dobro živjeti od državne plaće. Dakle, pismo premijeru je trebalo malo drugačije formulirati i usmjeriti.

Država ako želi vidjeti problem umjetnika i umjetnosti bi trebala narediti lokalnoj vlasti da se pa makar i u pola cijene plate koncerti omiljenih vam izvođača i pokazati svima kakvi su na djelu oko organizacija koncerata po preporukama režimskih epidemiologa", napisao je. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

Ostatak objave pročitajte na Tonyjevom službenom Facebook profilu.

Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

Više s weba

Pročitajte još

Image
gdje je nestala?

Sjećate se bivše supruge Nike Kranjčara? Samozatajna Simona nakon razvoda povukla se iz javnog života, a sreću pronašla u odvjetniku

Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

Više s weba