Ostalo

Ovo joj se neće svidjeti: Evo što kažu kladionice kada je riječ o hrvatskoj predstavnici na Eurosongu

Kada je riječ o Hrvatskoj, Mia nema pretjerano veliku šansu za pobjedu na Eurosongu, ali niti za ulazak u finale. Trenutno se nalazi na 31. mjestu od ukupno 40 zemalja koje će se ove godine boriti za laskavu titulu

T.M.
03.03.2022 17:45

Prije desetak dana Hrvatska je na glazbenom natjecanju Dora dobila predstavnika za ovogodišnji Eurosong koji će se u svibnju održati u Torinu. Mlada glazbenica Mia Dimšić predstavljat će nas s pjesmom 'Guilty Pleasure' i pokušati ostvariti što bolji plasman.

No, kladionice joj, nažalost, nisu baš naklonjene. Iako još uvijek sve zemlje koje se bore za prvo mjesto nisu izabrale svog predstavnika, najveću šansu za pobjedu, ako je vjerovati trenutnom stanju na kladionicama, ima Ukrajina.

Mia Dimšić

(FOTO: Pixsell.hr)

Odmah iza Ukrajine nalaze se talijanski predstavnici kojima kladionice daju 17 posto šanse za pobjedu, a treća na ljestvici je, iako još uvijek nema svog predstavnika, Švedska.

Pročitajte još
Rusija izbačena s Eurosonga: 'To bi dovelo natjecanje na loš glas'

Kada je riječ o Hrvatskoj, Mia nema pretjerano veliku šansu za pobjedu na Eurosongu, ali niti za ulazak u finale. Trenutno se nalazi na 31. mjestu od ukupno 40 zemalja koje će se ove godine boriti za laskavu titulu.

Mia Dimšić

Podsjetimo, Rusija je izbačena s ovogodišnjegEurosonga. Organizatori su u službenom priopćenju naveli kako zbog aktualnih događanja u svijetu ruskom predstavniku neće biti omogućeno nastupati na eurovizijskoj pozornici.

"Europska radiodifuzna unija (EBU) objavljuje da nijedan ruski izvođač neće sudjelovati na ovogodišnjem natjecanju za pjesmu Eurovizije. Izvršni odbor EBU-a donio je odluku na temelju pravila događaja i vrijednosti EBU-a. Preporuku Referentne skupine podržao je i televizijski odbor EBU-a. Odluka odražava zabrinutost da bi, u svjetlu krize u Ukrajini, uključivanje Rusije dovelo natjecanje na loš glas", objavili su iz EBU-a.