Ostalo

Tri projekta - troje djece! Helena Minić Matanić progovorila o teškim trudnoćama

41-godišnja glumica Helena Minić Matanić često se znala našaliti kako je za nju trudnoća normalno stanje jer je rodila troje djece u četiri godine – kćer Lolu, te sinove Maxa i Nea.

RTL Exkluziv
22.11.2020 19:00

Jedna od važnijih životnih uloga je ona majčinska, a 41-godišnja glumica Helena Minić Matanić često se znala našaliti kako je za nju trudnoća normalno stanje jer je rodila troje djece u četiri godine – kćer Lolu, te sinove Maxa i Nea.

"Moram priznati, niti jedna trudnoća mi nije bila baš jednostavna i laka, ali neću se žaliti s obzirom da znam kakve sve trudnoće žene prolaze. Imala sam visok šećer, problem sa štitnjačom, povraćanje sve te trudnoće od prvog do devetog mjeseca, tako reći pred rađaonom bi povratila još koji put i rekla bi hajde ok idemo sad roditi! S druge strane, oni su već toliko živi i aktivni da ja više ni ne znam da sam bila trudna", otkriva poznata glumica.

Kako su Helena i četiri godine stariji suprug, redatelj Dalibor Matanić u istom poslu, djeci su dali posebna imena. Petogodišnja Lola ime je dobila prema filmu "Trči, Lola, trči", a trogodišnji Max prema "Pobješnjelom Maxu". Najmlađi član, koji je stigao prije nepunih godinu dana dobio je ime po Neu iz "Matrixa" kojeg je utjelovio Keanu Reeves. Mališani možda imaju slavna imena, no kakvi su im karakteri.

"Ono što samo možemo reći što se fizičkog tiče - geni Matanići preuzeli su sve! Sretna sam zato što između Lole koja je najstarija i Maxa koji je srednji dosta je mala razlika i oni se savršeno slažu i savršeno se igraju oni imaju svoje igre, puno čitamo, puno slažemo kockice..."

S filmskim redateljem u braku je šest godina, a ljubav se rodila u pulskom kazalištu dok su pripremali predstavu "Thelma & Louise". Zajedno su radili na još dva projekta pa hoćemo li par Matanić uskoro ponovno gledati u radnoj akciji?

"Pa ne baš, ovaj naš svaki projekt je da smo dobili jedan prekrasan dar, jedno dijete, tako da ovaj nema u najavi četvrtog projekta!"

I dok neki redatelji filmove smatraju svojim bebama, u slučaju Matanić ta metafora je doslovna. No Helena ističe kako suradnja s partnerom na setu zna biti problematična.

"Pa nekad je dobro, a nekad ne - ja mislim da u ovoj trenutnoj fazi bolje da ne. Ja sam u ovom trenutku isključivo doma, radim ja nešto svoje, ali prvenstveno više vremena provodim kući, što je normalno jer djeca su mala i trebaju majku, ono jednog roditelja, a suprug trenutno radi. Mislim da je okej da smo barem jedan dio dana svako na svojoj trasi", zaključuje glumica.

Nove suradnje im nisu u planu no nema veze jer dolaze neki novi klinci pa ćemo u Matanićevu filmu umjesto Helene možda gledati njihove mališane.