Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču
DVOSTRUKA MJERILA

Trofeji muškima, etikete ženama: Koliko partnera je malo, a koliko previše?

Koliko je premalo, a koliko previše? Kada je o broju ljubavnih partnera riječ, na snagu odmah stupaju dvostruka mjerila. Što im je broj veći, muškarci su u očima zadivljenih slušatelja lovačkih priča - veći frajeri, a žene... to je već drugi par rukava. Mogu biti sigurne samo da će u roku keks dobiti neku sočnu etiketu. Stoga većina laže kad ih se pita o prethodnim iskustvima!

RTL/ 3.4.2014. u 17:49
Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

Bez obzira na to što je seksualna revolucija odrađena davnih dana uz djecu cvijeća, i 40 godina poslije dvostruki standardi nas prate u stopu, a na seksualnom tronu još uvijek caruje onaj koji kaže da je žena koja spava s puno muškaraca promiskuitetna bludnica, dok je muškarac koji spava s puno žena - ultimativni frajer.

"Mislim da nije u redu da se na taj način stigmatizira žene", izjasnio se Janko Popović Volarić.

"Živimo u konzervativnom društvu gdje je on uvijek lola, a ona se neće udati", smatra Marijana Batinić.

"Ne sviđa mi se ta podjela. Za sve bi trebala biti ista pravila ako i mi žene hoćemo imati one night stand, bolje da imamo one night stand, nego da živimo s nekim kretenom", priznala je Maja Šuput.

Koliko god konzervativni bili, sekslolozi tvrde da situacije nije beznadna, stvari se ipak mijenjaju na bolje.

"U tradicionalnim sredinama će trebati još vreena da se to promijeni. Složila bih se s vama da se u urbanim sredinama to promijenilo žene su našle svoj način…ne drže u tradicionalnim okvirima", objasnila je seksologinja Nataša Barolin Belić.

I dolazimo do tih famoznih brojki. Što je previše, a što premalo? Istraživanja pokazuju da čak trećina žena laže kad ih se pita o prethodnim partnerima, a više od polovine smanjuje broj. Čime samo ovom dvostrukom standardu daju vjetar u leđa.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

Ipak, razgovori o broju vrlo su intimna stvar i treba odabrati pravi trenutak kad ćete položiti karte na stol.

"Ako smo na samom početku veze i krenemo si postavljati takva pitanja, tu neće biti iskrenosti jer je početak i nemamo pojma s kim imamo posla, ali ako je to osoba s kojom želimo biti onda je važno da smo iskreni", rekla je seksologinja.

No nekako nam se čini da je u ovom slučaju istina ipak precijenjena, te da bivše partnere većina voli ostaviti tamo gdje im je mjesto, u prošlosti.

"Ne znam jel me to itko pitao to mi je na razini osnovne škole pa nitko normalan to ne pita", rekla je Maja Šuput-

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

Upravo se čita

Image
SRETNO SVIMA!

Kandidatkinja Ana ima jasan cilj: 'Voljela bih ponoviti rezultat svoje buduće svekrve Bernardice'

"Ja volim znati i volim biti obaviješten da znam s kim imam posla", priznao je Marko Grubnić.

No pribijali vas na križ ili ne zbog vaših seksualnih izbora, zvali vas bludnicom ili vam odobravali visoke brojke, jedna stvar stoji - svi grijesi ispiru se onog dana kada odjenete nevinu bijelu haljinu i prošećete do oltara.

"U Hrvatskoj je to tako tipično, srećom sam udana žena pa više ne spadam u te kategorije lake iako su me prije braka rado svrstavali tamo", izjasnila se Nives Celzijus.

Ako ćemo vjerovati znanstvenicima, prosječan broj seksualnih partnera za žene, koji vas neće svrstati na tamnu stranu, je 7, dok se muškarcima tolerira 13. No život piše romane izvan laboratorija i statističkih tablica. Stoga zaboravite osjećaj krivnje i uživajte, život je samo vaš i samo jedan.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču
Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

Više s weba

Pročitajte još

Image
FASCINANTNE SNIMKE

Uživajte u pogledu na Zemlju uživo iz svemira!

Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

Više s weba