Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču
POBUNA PIVOPIJA

Tužba za 'razvodnjavanje' piva

Pivopije u SAD-u podnijeli su tužbe vrijedne pet milijuna dolara u kojima terete pivarsku korporaciju Anheuser-Busch da razvodnjava svoje pivo.

Image

Pivo Pivo

Foto: Photos.com
RTL/Hina/ 27.2.2013. u 13:28
Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

U tužbama, podnesenim u Pennsylvaniji, Kaliforniji i drugim američkim saveznim državama, tvrdi se da su potrošači bili prevareni u odnosu na sadržaj alkohola istaknut na naljepnicama piva, prenosi BBC.

Tužba se odnosi na 10 vrsta Anheuser-Busch piva, uključujući Budweiser i Michelob.

Anheuser-Busch InBev nazvao je tvrdnje "potpuno netočnim", navodeći u priopćenju da su njihova piva potpuno u skladu sa zakonom o deklariranju proizvoda.

Tužbe se temelje na informacijama bivših zaposlenika pivovara koje su u vlasništvu te multinacionalne kompanije.

"Naše informacije dolaze od bivših zaposlenika Anheuser-Buscha, koji su nas obavijestili da se kao stvar poslovne prakse, svi njihovi proizvodi spomenuti u tužbi razvodnjavaju", rekao je glavni odvjetnik tužitelja Josh Bokser.

U tužbi se tvrdi da "Anheuser-Busch koristi neke od najsloženijih procesnih tehnologija u svijetu da bi precizno pratio udio alkohola u završnim fazama proizvodnje, a zatim dodaje dodatnu vodu kako bi proizveo pivo sa znatno nižim sadržajem alkohola nego što je deklarirano na naljepnici".

U tužbi se navodi da je te praksa počela nakon što se američki Anheuser-Busch spojio s belgijsko-brazilskim InBev-om godine 2008., čime je stvoren najveći svjetski proizvođač alkohola.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

"Nakon spajanja energično je ubrzana praksa varanja, čime se žrtvuje kvaliteta proizvoda koje je nekada radio Anheuser-Busch u cilju smanjenja troškova", navodi se u tužbi.

Petar Kraemer, potpredsjednik za proizvodnju i opskrbu u Anheuser-Buschu navodi u priopćenju da se tvrtka "s ponosom pridržava najviših standarda u proizvodnji svojih piva".

Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

Više s weba

Pročitajte još

Image
SDP-OVKA IZ PULE

Tko je Sanja Radolović? Samozatajna mlada saborska zastupnica besprijekornog modnog izričaja

Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

Više s weba