Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču
traži 10.000 eura

Tužio Google zbog fotografije na kojoj mokri

Jedan je Francuz tužio Google zbog fotografije na kojoj mokri u dvorištu ispred svoje kuće, zbog čega je, kako tvrdi, postao predmetom ismijavanja svojih susjeda.

Image
Foto: Photos/ilustracija
S.M/HINA/ 2.3.2012. u 10:39
Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

Muškarac, koji ima oko 50 godina i živi u mjestu s 3000 stanovnika u regiji Maine-et-Loire u Francuskoj, tražio je da se ukloni fotografija na kojoj su ga sumještani prepoznali unatoč činjenici da je njegovo lice bilo zamagljeno. Također traži odštetu od 10 tisuća eura.

"Svatko ima pravo na određeni stupanj privatnosti", rekao je njegov odvjetnik. "U ovom konkretnom slučaju stvar je više zabavna nego ozbiljna ... ali da je bio snimljen kako se ljubi s nekom ženom koja nije njegova supruga, u pitanju bi bilo isto načelo", dodao je odvjetnik.

Fotografija je objavljena na Googleovoj aplikaciji Street View, koja omogućuje razgledavanje krajolika u 30-tak zemalja iz ulične perspektive. Fotografije se snimaju iz posebnih Googleovih automobila koji na krovnim nosačima imaju montirane kamere.

Muškarac je mislio da je skriven od pogleda kad je odlučio urinirati u svom dvorištu, ali ga je Googleov fotoaparat snimio iznad ograde. Odvjetnik nije objasnio zašto se Francuz odlučio olakšati u dvorištu.

Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

Više s weba

Pročitajte još

Image
VREMEPLOV

ZLATNO DOBA MANEKENKI I STARLETA! Ovako su se prije 16 godina zabavljale domaće zvijezde na izboru za Kraljicu Zagreba

Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

Više s weba