Ostalo

U 100. godini života preminula legendarna Zsa Zsa Gabor: njezinu veliku karijeru zasjenio je bogat...

Gabor je na vrhuncu slave predstavljala ideal platinaste plavuše u filmskoj industriji, bila je bivša kraljica ljepote

HINA
19.12.2016 07:04

Holivudska glumica mađarskog porijekla Zsa Zsa Gabor ,poznatija po privatnom životu nego po brojnim filmskim ulogama, umrla je u nedjelju nakon srčanog udara u 100. godini, izjavio je njezin suprug.

Suprug Frederic von Anhalt izjavio je za AFP da je Gabor preminula kod kuće, okružena prijateljima i obitelji. Par se oženio 1986. godine i to je bio njezin najdulji brak.

Gabor je na vrhuncu slave predstavljala ideal platinaste plavuše u filmskoj industriji, bila je bivša kraljica ljepote.

Iako je glumila u više od 30 filmova, među najpopularnijima su "Moulin Rouge", "Lili" i "Arrivederci bebe!", glumica je još poznatija po ljubavnom životu. Kao i poznata praunuka njezinog bivšeg muža Paris Hilton , i Gabor je bila celebrity, među prvima.

Rođena u Mađarskoj 6. veljače 1917. godine, kao Sari Gabor. Glumiti je počela u bečkom kazalištu, ali je početkom Drugog svjetskog rata emigrirala u SAD. Ona je srednja od tri poznate sestre, kojima je osim zanosnog izgleda zajednička bila i strast prema imućnim muškarcima. Zsa Zsa je bila znanapo svojoj ljubavi prema dijamantima i često se fotografirala s vrijednim nakitom. Iako se udavala devet puta i imala mnogobrojne afere, te ječesto bila na stranicama trač rubrika, imala je samo jedno dijete - kćer Francescu , s hotelskim magnatom Conradom Hiltonom .

U svojoj autobiografiji iz 1993. kao svoje ljubavnike navela je Kemala Ataturka , utemeljitelja moderne Turske, zatim glumca Sean Conneryja i pjevača Franka Sinatru . No bila je izbirljiva i odbila je Johna F. Kennedyja, Elvis Presleya, John Hustona i Henryja Fondu , kako je navela u autobiografiji. Također je spomenulai poljubac s legendarnom glumicom Gretom Garbo .Kratko je bila udata za britanskog glumca George Sandersa , koji se kasnije udvarao i kratko bio u braku i s njenom sestrom Magdom .

Govorljiva glumica poznata je bila po svojim izrekama.

- Muškarac u ljubavi nepotpun je dok se ne oženi. A tada je gotov.

- Rastati se samo zato što nekog ne volite gotovo je jednako glupo kao i udati se za nekoga jer ga volite.

- Nikad nisam muškarca mrzila toliko da mu vratim dijamante.

- Ja sam velika domaćica. Kada se razvedem, kuću zadržim.

- Najbolje nekoga možeš upoznati ako se od njega razvedeš.