Ostalo

Velikan klapske glazbe! Preminuo Ante Barbača, omiljeni član klape Šibenik

Ante Barbača dobio je 2019. godine Nagradu grada Šibenika za životno djelo, a kao dugogodišnji voditelj klape Šibenik osvojio je brojne druge nagrade i priznanja

T.M.
26.11.2021 19:00

Ante Barbača , legendarni bariton klape Šibenik, preminuo je u petak u 80. godini. Tužnu vijest potvrdili sučlanovi klape Maslina, a emotivnom objavom oprostili su se od voljenog umjetnika.

''Jutros nas je nakon teške bolesti napustio Ante Barbača, jedan od velikana klapske glazbe. Otiša je naš Barbi... Legendarni bariton i voditelj klape Šibenik. Bio je i prvi voditelj klape Maslina", napisali su na društvenim mrežama pa dodali:

Za prikaz nam je potreban tvoj pristanak za umetanje sadržaja s društvenih mreža i trećih pružatelja usluga.

''S klapom Šibenik nekoliko puta je pobijedio na Festivalu klapa u Omišu. Njegovi aranžmani i obrade starih šibenskih pjesama, uvijek u duhu prepoznatljive mediteranske melodije, oplemenile su baštinu klapske pjesme nikad ne narušavajući prirodni sklad. Velik je to gubitak kako za klapsku glazbu tako i za sve nas koji smo ga poznavali. Iskrena sućut obitelji. Adio Barbi'', stoji u objavi.

Inače,Ante Barbača dobio je 2019. godine Nagradu grada Šibenika za životno djelo, a kaodugogodišnji voditelj klape Šibenik osvojio je brojne druge nagrade i priznanja.