Play ponuda
Play ponuda
POVUČENI S POLICA

U goveđim lazanjama pronašli konjsko meso

Findus je testirao 18 primjeraka lazanja koje inače proizvodi francuska tvrtka Comigel i u jedanaest je otkriveno između 60 i 100 posto konjskog mesa.

Image
Foto: PHOTOS/ILUSTRACIJA
S.M./Hina/ 8.2.2013. u 10:51
Play ponuda

Britanska agencija za sigurnost hrane (FSA) priopćila je da je u lazanjama marke Findus pronađeno više od 60 posto konjskog mesa.

Findus je testirao 18 primjeraka lazanja koje inače proizvodi francuska tvrtka Comigel i u jedanaest je otkriveno između 60 i 100 posto konjskog mesa, kazala je FSA.

"Nemamo dokaza da ta hrana predstavlja rizik za zdravlje potrošača. Ipak, FSA je zatražila od Findusa da izvrši testove kako bi se otkrila eventualna nazočnost fenilbutazona, lijeka za životinje", dodaje FSA. Konzumacija mesa životinja liječenih tim lijekovima ljudima je zabranjena jer lijek predstavlja rizik za zdravlje ljudi.

Findus je, kaže FSA, započeo povlačenje lazanja. Supermarketi Tesco i Aldi povukli su i seriju drugih jela koja je proizveo Comigel, bojeći se da bi također mogli sadržavati konjsko meso.

Polovicom siječnja irske su vlasti utvrdile da su hamburgeri koji su se prodavali u Tescu u Irskoj i Velikoj Britaniji sadržavali konjsko meso. Ti su hamburgeri, utvrđeno je naknadno, proizvedeni u tvornicama u Irskoj i Velikoj Britaniji i prodavani su u više supermarketa poput Tesca, Lidla i Alda.

Iako to meso ne predstavlja rizik, otkriće je u Britaniji, gdje se konji smatraju domaćim životinjama, uzrokovalo zaprepaštenost te su distributeri hitno povukli prodaju 10 milijuna smrznutih hamburgera.

Play ponuda

Više s weba

Pročitajte još

shimmer fallback
18. OŽUJKA U ARENI

Rammstein dolazi zapaliti Zagreb!

Image
Kraljica estetskih operacija

UZNEMIRUJUĆE! Splitska influencerica Ela Jerković objavila fotografije nakon alergijske reakcije

Play ponuda

Više s weba