Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču
sve zbog novog zakona

U Kini cvate novi biznis: Dadiljanje starijih osoba

Mnogi mladi u Kini odlaze iz manjih mjesta u velike gradove i nemaju vremena posjećivati ostarjela roditelje, no tržište je reagiralo te je na popularnom internetskom sajtu "Taobao", moguće unajmiti ljude koji će posjetiti roditelje umjesto djece.

Image
Foto: RTL
RTL/Hina/ 16.7.2013. u 8:01
Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

Kako piše novina "Shangai Daily", usluga nije jeftina - stoji 100 juana po satu (16,3 dolara) čemu treba dodati troškove prijevoza, a ako treba i darova.

U program posjeta roditeljima može se uključiti proslava rođendana i organizacija drugih svečanosti. U planu je i ponuda organizacije susreta starijih osoba s poznanicima i rođacima koji žive u drugim krajevima zemlje te pomoć u kući i briga o kućnim ljubimcima.

U Kini su početkom srpnja na snagu stupile izmjene i dopune zakona iz 1996. godine o zaštiti prava i interesa starijih osoba koje pripisuju djeci obvezu brige o emocionalnom stanju roditelja. Zakon ne propisuje kazne, ali daje preporuke, a prakticira se ovisno o regiji i mjestu. Tako je tijekom prvih dana primjene, sud u gradu Wuxi Jiangsu presudio da jedan mladi par mora jednom u dva mjeseca posjetiti ostarjelu majku, odnosno punicu, koja je kćer i zeta tužila za zamemarivanje.

Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

Više s weba

Pročitajte još

Image
ZNANSTVENICI OBJASNILI

Ovu je riječ najteže izgovoriti

Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

Više s weba