Play ponuda
Play ponuda
turistički projekt

U mjestu gdje je ubijen bin Laden grade zabavni prak

Pokrajinska vlada odbacuje nagađanja da pokušava poboljšati ugled grada u kojem se skrivao najtraženiji svjetski terorist.

Image

Bina Laden Bin Laden

S.M./Hina/ 4.2.2013. u 16:03
Play ponuda

Pakistan planira izgraditi zabavni park u Abbottabadu, gradu u kojem su američki specijalci 2011. ubili Osamu bin Ladena, objavila je pokrajinska vlada koja se nada projektom potaknuti razvoj turizma, te odbacuje nagađanja da pokušava poboljšati ugled grada u kojem se skrivao najtraženiji svjetski terorist, prenose britanski mediji.

"Zabavni park bit će podignut na 50 hektara u prvoj fazi, a zatim se proširiti na 500 hektara", uz obalu rijeke u predgrađu Abbottabada, rekao je Syed Aqil Shah, ministar turizma sjeverozapadne pokrajine Khyber Pakhtunkhwa.

Projekt će stajati 22 milijuna eura i obuhvaćati zavičajni muzej, zoološki vrt, ulicu domaćih specijaliteta, adrenalinski park i klub za paraglajdere te umjetne slapove i staze za jogging, piše Telegraph.

Miran gradić podno obronaka Himalaje, Abbottabad je godinama bio popularno odredište za vikende dobrostojećih obitelji iz Islamabada.

U gradu je smještena elitna vojna akademija te je otkriće da se najtraženiji čovjek na svijetu skrivao vojsci pred nosom potaknulo optužbe da je vojska ili nesposobna ili je pak podržavala islamističku gerilu.

Ministar Shah tvrdi da je projekt isključivo turistički i nema veze ni s bin Ladenom ni pokušajem da se popravi imidž grada.

Pakistanske vlasti srušile su kompleks u kojem se krio bin Laden sa svojima suprugama i djecom kako bi spriječio mogućnost da to postane svetište sljedbenika terorističke mreže Al Kaide.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Play ponuda
Play ponuda

Više s weba

Pročitajte još

Image
Čestitamo!

Katarina Rautek čeka treće dijete! Bivša pjevačica grupe ET otkrila spol i ime bebe

Play ponuda

Više s weba