Play ponuda
Play ponuda
naneseta šteta društvu

Ukinite zabranu: New York Times za legalizaciju marihuane

Ugledni list New York Times dao je svoju javnu podršku legalizaciji marihuane te će se kroz niz priča baviti utjecajem 'trave' na zdravlje.

Image
Foto: Thinkstock
RTL/Hina/ 27.7.2014. u 12:16
Play ponuda

Urednički kolegij New York Timesa u subotu je podržao legalizaciju marihuane u SAD-u, postavši tako najveći list u SAD-u koji dao potporu ukidanju savezne zabrane marihuane, i usporedio je stajalište vlade o najviše korištenoj zabranjenoj drogi u Americi sa zabranom alkohola od 1920. do 1933.

Ta objava na internetskoj stranici lista u sklopu je novinskog serijala koji će idućih dana istražiti različite aspekte uporabe marihuane, od učinka na zdravlje do toga kako je tretira pravosudni sustav.

"SAD-u je trebalo 13 godina da shvati i da okonča prohibiciju, 13 godina tijekom kojih su ljudi i dalje pili...", navodi se u uvodniku novina.

"Prošlo je više od 40 godina otkako je Kongres usvojio zabranu na marihuanu nanijevši veliku štetu društvu samo kako bi zabranio puno manje opasnu tvar od alkohola", istaknuli su u NYT-u.

Uvodnik pod naslovom Ukinite zabranu, ponovno objavljen je manje od dvije godine nakon što su birači u državama Washingtonu i Coloradu postale prve u zemlji koje su dopustile marihuanu starijima od 21 godine.

Niz drugih država, uključujući Oregon i Aljasku, glasat će ove godine o tome hoće li poduzeti isti korak, a ispitivanja javnog mišljenja pokazuju da većina Amerikanaca podržava legalizaciju marihuane.

Play ponuda

Više s weba

Pročitajte još

Image
Slab na influencerice

Bivša mu je nakon prekida posvetila pjesmu? Rasta je prije zajedničkog života s Martinom ljubio kolegicu

Play ponuda

Više s weba