"Dajte čovjeku ribu i nahranili ste ga danas, ali naučite ga da
peca i nahranili ste ga do kraja života" moto je lanca japanskih
restorana koji su pokrenuli novi trend.
Naime, ako dođete jesti u restoran
Zauo, koji se nalazi na drvenom brodu,
dobit ćete ribički štap te mamce. U restoranu se nalaze akvariji
s različitim vrstama ribe koje čekaju da budu ulovljene i
poslužene na pladnju.
Ovaj način prehrane postao je jako popularan u Japanu, a oni ovaj
trend nazivaju 'sjedni i pecaj'.
Nakon što mušterije ulove svoju večeru, odnesu je ljubaznom
osoblju koje zatim pripremi ribu na kako gosti žele.
No, jedno je sigurno, na njihovim tanjurima je svjež obrok i nema
nikakvog straha da je riba stajala u ledenici mjesecima.
Novi trend u Japanu postali su restoran u kojima sam upecaš svoj ručak. Jedno je sigurno, na vašem tanjuru uvijek je svježa riba.