Ostalo

Upecaj sam svoj ručak!

Novi trend u Japanu postali su restoran u kojima sam upecaš svoj ručak. Jedno je sigurno, na vašem tanjuru uvijek je svježa riba.

S.K.
11.11.2011 17:57

"Dajte čovjeku ribu i nahranili ste ga danas, ali naučite ga da peca i nahranili ste ga do kraja života" moto je lanca japanskih restorana koji su pokrenuli novi trend.

Naime, ako dođete jesti u restoran Zauo , koji se nalazi na drvenom brodu, dobit ćete ribički štap te mamce. U restoranu se nalaze akvariji s različitim vrstama ribe koje čekaju da budu ulovljene i poslužene na pladnju.

Ovaj način prehrane postao je jako popularan u Japanu, a oni ovaj trend nazivaju 'sjedni i pecaj'.

Nakon što mušterije ulove svoju večeru, odnesu je ljubaznom osoblju koje zatim pripremi ribu na kako gosti žele.

No, jedno je sigurno, na njihovim tanjurima je svjež obrok i nema nikakvog straha da je riba stajala u ledenici mjesecima.