Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču
POJEST ĆE SVE KOLAČIĆE

Upoznajte Muciku, najdeblju mačku u Hrvatskoj!

Maca Mucika ima 12 godina i točno toliko kilograma. Ne znamo je li Mucika najdeblja hrvatska mačka, ali znamo da jede sve što joj dođe pod šape. A kad hranu ne može dohvatiti, tada besramno žica, sve dok joj bar nešto ne kapne u usta.

RTL/ 5.3.2013. u 18:20
Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

Sjedi Mucika na svom riječkom balkonu i u daljini promatra more. I nitko se ne boji da će pasti s prvog kata - iz jednog jedinog razloga - Mucika bi zaglavila u rešetkama.  

"Dobila sam ju za rođendan, imala sam 47 godina i od onda sam ju zavolila i k'o jedan član obitelji je s nama i prava je ne bih je dala ne znam za šta", kazala je vlasnica mačke LeposavaStanković iz Rijeke.

Image
Foto: PIXSELL
Image
PIXSELL

(Foto: PIXSELL)

Leposava, bez sumnje, voli Muciku, a u Hrvatskoj, znamo svi, ljubav ide kroz želudac. Pa makar i mačji.  

"Voli ribu, voli parizer s povrćem, mlijeko tu i tamo joj isto damo, a mortadelu da vam ne govorim... Što god mi jedemo... Ovako da je meso, više voli sirovo, šta god, otvorim frižider da bih stavila da kuham, ja prvo njoj dam da ona proba".

A Mucika probava preko nekoliko puta na dan.  

"Ona tu meni šapice diže na 'šparhet' i moram joj dati, nema tu, onda malo joj stavim, onda se ona makne i to je to", dodaje Leposava.

Image
Foto:
ImageI tako je Mucika dogurala do 12 kilograma. Teška je, zapravo, dvostruko više od prosječne odrasle mačke.

"Kažu da je predebela, ali meni nije... Ona je uvijek ista meni, ali svi kažu da je predebela. Meni nije teška je, ali šta ja mogu".

Image
Foto: PIXSELL
Image
PIXSELL

(Foto: PIXSELL)

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču


Sve je zapravo počelo kao i kod bilo koje žene. Svaka od tri trudnoće ostavila je koji kilogram, a dotukle su je sterilizacija i prevelika ljubav njezinih vlasnika. I sad kreće na dijetu. Ali, od ponedjeljka.

"Ne znam šta bih rekla, volimo ju svi troje, ja suprug i sin, obožavamo je sve bi joj dali, ali vidimo da joj moramo manje davati jer je predebela, ali kažem, svakome bih preporučila da je imaju... K'o god je bolestan, ima reumu, bilo što, neka slobodno mačku donese kući", preporučila je Leposava.

Mačke uistinu djeluju umirujuće. Mucika čak i ljekovito. Sa svojih 12 kila, kaže Leposava, super izmasira i nju i supruga Milivoja.

Image
Foto: PIXSELL
Image
PIXSELL

(Foto: PIXSELL)

"Noge su ga jako bolile, gdje je radio i to i on legne na kauč i onda ona njemu lijepo nogama masira njegove noge".

Hoće li ih Mucika htjeti masirati i kad je stave na dijetu, teško je reći. Ali zato nije teško zaključiti da će joj time spasiti jedan od njezinih devet života.

Upravo se čita

Image
SVAKA ČAST

Željka Mateša je nova zvijezda TikToka! Za RTL.hr kaže: 'Na ovo su me potaknuli kupci u trgovini'

Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

Više s weba

Pročitajte još

Image
NA MODNE PISTE

Sjećate se nje? Tihana Zrnić dugo je izbivala iz javnosti, razlog je i ljubavni život, a sad se vratila

Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

Više s weba