Ostalo

Upoznajte Nikolinu Božičević, hrvatsku odbojkašicu koja je proglašena najljepšom u Europi

Hrvatska odbojkašica proglašena je najljepšom u Europi. Iako je izvrsna igračica, srca muške publike ipak je prije nego uspjehom, osvojila izgledom. No, ova 23-godišnja ljepotica proživjela je i tešku životnu dramu

Tabloid.hr
21.04.2018 18:30

Možete li vi odoljeti ovoj 23-godišnjoj odbojkašici? Ona je Nikolina Božičević , hrvatska reprezentativka koja je osvojila brojne medalje, ali i srca muškog dijela publike. Upravo su je oni prozvali najljepšom odbojkašicom Europe .

"Naravno da mi laska, lagala bih kad bih rekla da mi nije ugodno kad mi netko kaže 'ti si baš lijepa', ali bih željela da u prvi plan dođu moji sportski uspjesi , a ne moj izgled", podijelila je s nama Nikolina .

"Kad igram odbojku osjećam se presretno. U biti sam ja još uvijek dijete u duši i kad vidim loptu sam kao pas, počnem se bacati, skakati za loptom. Ne mogu odoljeti", dodaje odbojkašica.

Samo za naše kamere ova uspješna sportašica odlučila se vratiti ondje gdje je napravila svoje prve odbojkaške korake - u zagrebačku Dubravu .

Nikolinina prva trenerica Tanja Svoboda je oduvijek bila njezina zamjenska mama na terenu.

"Takvo dijete s takvom motorikom ja već dugo nisam vidjela. Mi smouvijek igrali lovice tako da su sva djeca lovila Nikolinu, a ona je umirala od smijeha. Uvijek je bila vražićak", rekla je Tanja .

"S takvimpristupom radu i s takvom srčanosti kakvu ima ona, znate da ste dobili dijamant koji samo treba brusiti do svjetskih rezultata. Mnogi su oduševljeni kad je vide, ona je jednostavno takva da s lakoćom plijeni pažnju", kaže Tanja i dodaje da ne zovu Nikolinu bez razloga džepna Venera .

No, nedavno se Nikolini poljulalo tlo pod nogama . Njezin san o probijanju u svijetu sporta bio je ozbiljno doveden u pitanje.

"Operirala sam desni kuk . Kad sam saznala da mi je potrebna operacija, nisam bila baš presretna, nisam bila spremna na to", kaže odbojkašica.

"To je bio jedan baš grozan trenutak. Tada sam s njenom majkom svakodnevno bila na telefonu čekajući rezultate operacije, no kada sam vidjela da se sve razvija u dobrom smjeru, nitko nije bio sretniji od mene", rekla je trenerica Tanja.

"Bolovi su bili nezamislivi, ali ja kao sportaš, a pomalo i mazohista, nisam htjela uzimati nikakve painkillerse. Ovo je jedno iskustvo koje možda više nikad neću doživjeti u životu", rekla je Nikolina prisjećajući se teških trenutaka.

Ti su mučni dani srećom sada iza nje. Ova hrabra djevojka dokazala je kako je u životu, baš kao i na odbojkaškom terenu, pravi borac .

Iako Nikolina ne igra na kartu izgleda, svi koji imaju dva zdrava oka vide da je ova sportašica ujedno i prava ljepotica . Zato ne čudi njezin izlet u manekenstvo .

"Snimala sam par kampanja i reklame, bilo je tu dosta toga i ne bih imala nista protiv da to ponovim", priznala je Nikolina.

Ni mi ne bismo imali ništa protiv da ovo lijepo lice vidimo češće. Tim više, možda će upravo zbog Nikoline i interes za odbojku među stanovnicima Lijepe naše napokon porasti.

'Exkluziv'gledajte svake subote i nedjelje u 17:50 na RTL-u, a propuštene emisije pogledajtebesplatno na RTL Play.