Ostalo

Upoznajte nogometaše Djeda Mraza

Kad ne gube utakmicu za utakmicom i čvrsto čuvaju samo dno druge finske lige, nogometaši nogometnog kluba "Djed Mraz" primaju se onog pravog posla! U Djedičinoj ispostavi u Rovanijemu čitaju dječja pisma i pakiraju božićne poklone. Grubi nogometaši tako preko zime postaju brižni pomoćnici najzaposlenijeg, sijedog, debeljuce na svijetu!

RTL
18.12.2012 18:25

Djed Mraz sitno broji do spuštanja kroz dimnjake diljem svijeta. A njegovi pomagači, na čelu sa sjedokosim debeljucom, umjesto da zamataju darove, pucaju golove.

Djed Mraz, onaj pravi iz finskog Rovanijema, nam se kune da su ovi dečki pravi pravcati nogometaši. I stvarno - igraju u drugoj finskoj ligi i zovu se NK Djed Mraz.

Dečki se baš i nisu proslavili u zimskom dijelu sezone. Osmi su od devet klubova. A čak su i revijalnu utakmicu protiv Djedovih patuljaka izgubili s golom razlike.

Zeznuo ih je zapravo i sam Djedica koji im je dao zagrijati teren. Ali zato ih je, da bi ih utješio, u pauzi prvenstva zaposlio kao svoje pomagače. I tako nogometaši već danima čitaju što to klinci diljem svijeta žele za Božić.