Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču
u solinu je bolje

Upoznajte Paulu koja je iz Brazila u Dalmaciju stigla zbog ljubavi!

Baš negdje kad je Hrvatsku počelo napuštati sve više mladih ljudi u Solin je, iz Brazila, stigla Paula. Ne trbuhom za kruhom već zbog ljubavi. Prošlo je osam godina, dovoljno da svoju novu domovinu više ne gleda kroz ružičaste naočale. Našem novinaru Hrvoju Kroli ispričala je zašto voli Hrvatsku iako je u njoj doživjela i neke neugodnosti.

RTL/ 31.10.2014. u 18:25
Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

Nekada je plesala sambu u Brazilu, a sada šeta po Solinu.

32-godišnja Paula prije devet godina upoznala je svoga princa na bijelom konju, točnije brodu. Hrvatski pomorac oduševio ju je na prvi pogled pa je zbog njega iz dalekog Brazila potegnula do Lijepe naše.

Kaže, imala je sreće što je upoznala pravog muškarca, jer mnoge su se odselile, no nakon kratkog vremena vratile bi se doma u Brazil. No, prilagodba na Solin u početku nije bila idilična.  

Ipak, ovdje se sada osjeća kao doma, a solinski san upotpunio je i sedmogodišnji sinčić.

No sa našim jezikom još je uvijek 'na Vi' – pojedine riječi nikako da svlada.

Dolaskom u Hrvatsku završila je tečaj za kuharicu i od tada to joj je primarni posao – obožava jesti pravu pečenu janjetinu. Klima joj još uvijek stvara probleme, ponajviše niske temperature, a iako je iz Brazila, ne može se zagrijati ni igranjem nogometa.

Ova brazilsko - solinska priča dokaz je da ljubav ne poznaje granice, no za ovakve pothvate uvijek treba prije dobro razmisliti - imati dozu hrabrosti ali i malo ludosti. U Paulinu slučaju i sreće.

A cijelu Paulinu priču i kako joj ide hrvatski jezik, pogledajte u video prlogu.

Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

Više s weba

Pročitajte još

Image
ZA RTL.HR

Miroslav Ćiro Blažević o supruzi Zdenki: 'Nije dobro, pala je i slomila kuk. Sam se brinem o sebi, a tu je i sin'

Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

Više s weba