Play ponuda
Play ponuda
dizajneri je obožavaju

Upoznajte Zvončicu, najstariju hrvatsku manekenku: ima 60 godina, a najveći joj je adut - sijeda kosa

Polako, ali sigurno prolaze vremena silikona, ekstenzija, premršavih modela. Prirodno se vraća na velika vrata što dokazuje i Zvončica, najstarija hrvatska manekenka. Na pragu 60. još uvijek radi punom parom

Silvija Štrbac/ 11.10.2016. u 18:26
Play ponuda

Sijeda kosa joj je zaštitni znak i otkad se pomirila sa svojim godinama, sve joj bolje ide. No, najstarija hrvatska manekenka otkrila je da nije uvijek bilo tako, čak ni u zlatno doba kad se družila s Andijem Warhollom.

I dok u današnje vrijeme u modnom svijetu gledamo djevojčice od 13 godina na više kako traže svoje mjesto pod modnim suncem, naša manekenka Zvončica Vučković zagazila je u svoju 60. godinu, a radi punom parom. Manje šeće modnim pistama, ali puno radi kao model.

I ona voli lijepu odjeću, a nerijetko nešto kupi i u second handu. Ponuda je odlična, a cijene pristupačne.

"Sa garderobom se može jako puno toga sakriti i jako puno istaknuti. U stvari se treba oblačiti u stilu, u svom stilu, za početak, a drugo i u okviru onoga koliko imaš godina", tvrdi Zvončica.

Ili novca. Jer u second handu se možete lijepo odjenuti, a za malo novca. Tako da Zvončica, često zalazi na takva mjesta, usprkos dobrim honorarima koje dobiva. I u ovim zrelim godinama posla joj ne nedostaje. U posljednje vrijeme snimala je kampanju za jednu hrvatsku tvornicu čarapa, za jednu austrijsku firmu, te švedsku reklamu. 

"To su me vidjeli u časopisu iz Helsinkija pa su me onda tražili po Europi, uglavnom, našli su me. To je bitno", kaže ona.

Oduševila ih je njezina sijeda kosa na koju je danas Zvončica jako ponosna. A sijedu kosu njeguje već 25 godina. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Play ponuda

"I sa 35 ustvari sam odrezala kosu skroz na jedna centimetar i reko sad, šta izađe izađe. I izašla je skroz bijela", prisjetila se. 

"I mogu poručit svim ženama, da vjerujem da treba hrabrosti i zbog mene su neke i pustile sijedu kosu." 

Vrhunac njezine slave bio je sedamdesetih i osamdesetih godina. Nosila je revije mnogih slavnih svjetskih modnih kreatora, a družila se i s puno slavnih ljudi. Jedan od njih je i umjetnik Andy Warholl, kojeg je upoznala u New Yorku.

"Meni je bio normalan, šutljiv, vrlo rezerviran, miran. Tu i tamo bi izvalio nešto, onda bi se cijeli stol valjao i to je to. Imao je taj neki osebujan stil", kaže Zvončica. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Play ponuda

Upravo se čita

Image
DONOSIMO RECEPT

Domaći trganci baš su za prste polizati! Evo kako ih Marina sprema

No posao i želja za uspjehom koštali su je zdravlja. Oboljela je od anoreksije.

"Shvatiš da mršave djevojke ne mogu raditi jer si toliko slab da ustvari ne možeš iz kuće izaći pa onda dođu i napadi panike. Nisam išla na nikakva liječenja ili nešto slično nego tokom života neke stvari ti se razjasne pa shvatiš da je to to." 

Sretna je što je svoj problem uočila na vrijeme i izliječila se. Iako se rado prisjeća modne prošlosti, danas je najviše veseli biti baka. Jedan unuk ima četiri godine, a drugi pet mjeseci.

"Najljepša stvar na svijetu. Ja imam sreću tu da sam mlada baka u glavi."

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Play ponuda

Briga o njima nimalo je ne ometa u poslu koji jako dobro ide. I ne namjerava tako skoro u mirovinu. Najstarija manekenka na svijetu je Daphne Selfe i ima 88 godina. Izašla je na naslovnici Voguea i stalno je bookirana. Isto želimo i našoj Zvončici. 

Play ponuda

Više s weba

Pročitajte još

Image
skandali su iza nje

Napokon pronašla sreću: bivša pjevačica ET-ja se udala

Play ponuda

Više s weba