Ostalo

Usher pokrao Homera Simpsona?

Na internetu se vodi žestoka rasprava o tome je li slavni pjevač za svoj hit "OMG" posudio dio melodije koju je junak popularne animirane serije otpjevao u epizodi 2003. godine.

M.B.
29.12.2010 11:29

Premda je jedan od najizvođenijih R&B pjevača današnjice, popularni Usher posljednjih se nekoliko mjeseci našao na meti kritika da je u jednoj od svojih pjesama plagirao, ni manje ni više, nego animiranog junaka Homera Simpsona.

Živahna polemika se, naime, vodi među posjetiteljima raznih internetskih portala na kojima su objavljeni dokazi o plagiranju odnosno, dio Usherovahita "OMG" koji neodoljivo podsjeća na Homerov božićnu pjesmu koju je "skladao" u epizodi iz 2003. godine.

Pjesme je 'izmiksao', po svemu sudeći, neki obožavatelj simpatičnog debeljka Homera Simpsona te je izazvao lavinu bijesa među Usherovim fanovima. Oni poručuju kako njihov miljenik ima pametnijeg posla od gledanja "izlizanih crtanih serija".

Bilo kako bilo, Usheru ovo nisu prve optužbe za plagiranje. Naime, prošlog je mjeseca malo poznata pjevačica Wadena Pyatt protiv njega i Alicie Keys podnijela tužbu u kojoj tvrdi da su joj ukrali pjesmu 'Caught Up'.

Je li Usher bestidno kopirao Homera Simpsona, poslušajte u prilogu.