Play ponuda
Play ponuda
NOVOST ZA ZAGREPČANE

Uskoro besplatan prijevoz bicikala autobusima do Sljemena

Bicikli će se moći staviti i skinuti s nosača na točno određenim stanicama uz prethodno javljanje vozaču, najavila je to danas Darinka Jug iz Gradskog ureda za gospodarstvo.

Image
Foto: RTL
K.T./HINA/ 17.9.2014. u 14:42
Play ponuda

Zagrebačkim biciklistima omogućit će se od kraja listopada besplatan prijevoz autobusima njihovih bicikala na brežuljkastom i planinskom području Zagreba.

To će vrijediti na linijama s Britanskog trga prema Mihaljevcu (102) i Kraljevcu (103) te izvanrednoj autobusnoj liniji 140 od Mihaljevcu do Sljemena (Tomislavov dom).

Bicikli će se moći staviti i skinuti s nosača na točno određenim stanicama uz prethodno javljanje vozaču, najavila je to danas DarinkaJug iz Gradskog ureda za gospodarstvo, rad i poduzetništvo na stručnom skupu "Mobilnost - naš izbor danas za sutra" koji su u sklopu Europskog tjedna mobilnosti organizirali Hrvatski autoklub (HAK) i Grad Zagreb.

Jug je rekla da je ta usluga namijenjena svim građanima koji žele biciklom na Sljeme, a nisu u kondicijskoj spremi da mogu to odvoziti.

Pojasnila je da je riječ o projektu "BoB - Biciklom na autobus" koji sufinancira Europska komisija iz fonda CIVITASCAPITAL, a cilj mu je povećati broj korisnika autobusa i bicikla te smanjiti broj korisnika automobila. Također, cilj je i potaknuti građane iz podsljemenske zone na korištenje bicikla u drugim (nizinskim) dijelovima Zagreba te povećati broj biciklista rekreativaca i cikloturista na Medvednici.

Tijekom provedbe tog pilot projekta Geografski odsjek Prirodoslovno-matematičkog fakulteta provest će istraživanje o dojmovima građana i vozača autobusa te daljnjim potrebama za tom uslugom, rekla je Jug. Dodala je da sva razmišljanja, prijedloge i primjedbe vezane uz taj projekt građani mogu tijekom istraživanja uputiti anketarima na autobusnim linijama ili poslati na mail zgcu@zagreb.hr

Play ponuda

Više s weba

Pročitajte još

Image
legendarni hitovi

Sjećate li se domaće teen zvijezde? Zasićena uspjeha, glazbe i publike, posvetila se nekom sasvim drugom životu

Play ponuda

Više s weba