Play ponuda
Play ponuda
'Dodiruju nebo'

Ušli u Guinness muralom koji je oslikalo više od 5000 djece

Panamska slikarica Olga Sinclair osmislila je ovo djelo velikih dimenzija na šetalištu El Prado u gradu Panami koje prikazuje brane Panamskog kanala.

Image
Foto: Youtube screenshot
I.H./Hina/ 19.1.2014. u 11:01
Play ponuda

Panama je u subotu ušla u Guinnessovu knjigu rekorda nakon što je 5084 djece istodobno, za tri i pol minute oslikalo mural u povodu proslave stogodišnjice postojanja Panamskog kanala, izvijestili su organizatori.

Panamska slikarica Olga Sinclair osmislila je ovo djelo velikih dimenzija na šetalištu El Prado u gradu Panami koje prikazuje brane Panamskog kanala. Novinarima je rekla da je zajedno s djecom željela oboriti rekord kako bi potaknula stanovnike grada da ga vide na drukčiji način te kako bi pokazala da panamska djeca "svojim rukama mogu dodirnuti nebo".

Prethodni rekord skupno oslikanog zida držala je grupa iz Saudijske Arabije. U oslikavanju je tada sudjelovalo 3860 osoba.

Vrijednost trgovine kroz Panamski kanal, otvoren 15. kolovoza 1914. iznosi oko pet posto ukupne svjetske trgovine, što nije dovoljno i zbog čega se trenutačno radi na njegovu proširenju kako bi onuda mogli prolaziti i moderni teretni brodovi koji mogu nositi i 12.000 kontejnera.

Play ponuda

Više s weba

Pročitajte još

Image
Ne gube vjeru

Neki su izdržali samo 21 dan: Ovo su rekorderi po razvodima na domaćoj javnoj sceni

Play ponuda

Više s weba