Ostalo

Uspio popraviti ono što je Zuckerberg upropastio

Američki umjetnik šarao je po zidovima Facebooka, dok ga u poslu nije prekinuo sam Zuckerberg koji se nije iskazao svojim crtačkim sposobnostima.

K.T.
04.02.2012 15:32

Mark Zuckerberg je još prije sedam godina angažirao umjetnika Davida Choea koji sam za sebe kaže da može crtati na bilo kojoj površini.

To je i pokazao u poslovnim prostorijama Facebooka u Palo Altu. Tada su mu Zuckerberg i njegovi kolege ponudili nekoliko tisuća za trud, a umjetnik je unatoč tome odlučio uzeti dionice tvrtke koje je tada tek počinjala s radom.

Nakon što je Zuckerberg javno ponudio dionice, vrijednost onih kojih Choe posjeduje popela se na 200 milijuna dolara tako da sada ne mora preživljavati samo od svoje umjetnosti.

Nedavno je ponovo šarao grafite po zidovima Facebookovog sjedišta u Menio Parku, kad ga je u poslu prekinuo sam Zuckerberg, pokušao je nacrtati nešto na zidu te ubrzo odustao.

Choe je spasio stvar te vjerojatno iz pristojnosti nije htio reći osnivaču popularne društvene mreže da se primi svog posla, a ostavi crtanja.