Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču
lukavi potez vlade

Uz pomoć hrvača objavili rat pretilosti

Sedmero od desetero Meksikanaca je pretilo. Za upozorenja liječnika uopće ne mare, jedu nepravilno i u golemim količinama. No, meksička se vlada dosjetila lukavog poteza - angažirala je superpopularne hrvačke zvijezde da otežalim sunarodnjacima objasne prednosti zdrave prehrane!

RTL/ 14.8.2012. u 18:21
Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

Da biti jak ne znači imati nezdravo salo, to je meksička Vlada odlučila dati do znanja svojim pretilim sugrađanima. Najpoznatiji hrvači pokazali su besplatno svoju snagu, a debeljuškasti Meksikanci zauzvrat su se izmjerili, izvagali i obećali da će paziti što i kada jedu.

"Ja imam 20 kilograma viška. Rečeno mi je da moram pravilno jesti i vježbati, kako bih izbjegla dijabetes i ostale bolesti", rekla je EstephannyRosas.

Ona nije jedina. Meksiko postaje zemlja pretilih. Čak 26 posto djece između 5 i 11 godina i 31 posto njih između 12 i 19 ima prekomjernu težinu. Doduše, ta težina dobro dođe kod ovakvih pothvata, ali ova se masa postiže samo probranim namirnicama i s puno vježbe. Sve suprotno od onog kako se o sebi brinu Meksikanci.

Ovaj najneobičnijji potez Vlade po pitanju debljine, mogao bi imati i učinka. Meksikancima je draže poslušati hrvače nego liječnike. No, pravi podaci dolaze ipak iz usta stručnjaka. Sve više mladih ljudi u toj zemlji boluje od dijabetesa i srčanih bolesti.

"Meksikance ubijaju tri stvari - šećer, sol i masnoća, a Meksikanci vole te tri stvari", kaže nutricionist Martinez.

A vole i hrvanje, praćeno šarenilom i teatralnim nastupima. Takvi bi ih nastupi trebali potaknuti da i sami krenu vježbati, jer čak 40 posto Meksikanaca ne bavi se nikakvom tjelovježbom. Ipak, ako žele biti u stanju napraviti svakojake vratolomije vježbati moraju. A neki su, nažalost, došli do stanja da zbog debljine ne da nisu u stanju izvesti slične ekshibicije, već je svaki korak težak upravo onoliko koliko i oni sami. Previše!

Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

Više s weba

Pročitajte još

Image
VELIKI POTHVAT

Školarka sama oplovila svijet

Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

Više s weba