Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču
MODERNI ROBINSON CRUSOE

Već 50 godina živi sam na pustom otoku

Britanac Brendon Grimshaw prije 50 godina odlučio je napustiti svoj dom u Velikoj Britaniji i odseliti na puti otok na Sejšelima. Iako mu život nije uvijek bio idiličan, uspio je tamo napraviti svoj mali raj.

S.M./ 26.4.2012. u 14:46
Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

Britanac Brendon Grimshaw još 1962. godine kupio je otočić Moyenne na Sejšelima za 8.000 funti i tamo živi već 50 godina.

Jedino društvo ovom 86-godišnjaku su kornjače i ptice o kojima brine, a kaže kako mu je najdraže buduti se uz zvukove mora. No, život na pustom otoku nije uvijek bio idiličan.

Naime, u ovih 50 godina Grimshaw je preživio svašta - od tropskih oluja do napada morskih pasa. Kada se tek doselio, sve je bilo toliko obraslo raslinjem da kokos nije mogao pasti na tlo, no Brendon je naporno radio kako bi tamo napravio svoj raj na zemlji.

"Čim sam kročio na otok znao sam da ga moram kupiti. Ta sam bio na odmoru i večerao sam s vlasnikom te sam odmah potpisao ugovor o kupnji", ispričao je Grimshaw.

Danas na otoku ima struju, vodu i telefon, a svatko tko ga želi posjetiti to može učiniti za 10 dolara. Grimshaw kaže da mu je otok poslužio kao lijek koji niti jedan doktor ne može propisati te kako tamo namjerava i umrijeti.

Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

Više s weba

Pročitajte još

Image
15 godina poslije

Evo gdje su danas i što rade zvijezde prve hrvatske sapunice 'Zabranjena ljubav'

Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

Više s weba