Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču
bolji posao, veća zarada

Većina novogodišnjih želja vezana je uz posao

Od ispitanika koji su donijeli odluku za 2014., njih tri četvrtine (73 posto) kaže da je ta odluka bila vezana za posao i karijeru.

Image
Foto: RTL
RTL/Hina/ 30.12.2014. u 13:29
Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

Za Novu godinu mnogi ljudi donose odluke koje bi im trebale promijeniti život u idućoj godini, a istraživanje portala MojPosao na više od 300 ispitanika pokazuje da je najviše novogodišnjih odluka vezano uz posao, pri čemu se najviše ispitanika, njih 52 posto, odlučuje za bolji posao, dok se većoj zaradi nada 15 posto ispitanika.

Malo više od polovice ispitanika namjerava donijeti novogodišnju odluku (56 posto), dok ih 23 posto nema tu namjeru, a 21 posto još ne zna. Žene (60 posto) u većoj mjeri nego muškarci (55 posto) planiraju donijeti novogodišnju odluku vezanu uz posao.

Od ispitanika koji će donijeti novogodišnju odluku vezanu uz profesionalni život, 52 posto će odlučiti pronaći bolji posao, odluku o većoj zaradi namjerava donijeti 15 posto ispitanika, dok će ih se 12 posto odlučiti na dodatnu edukaciju. Najmanje ispitanika, tek 1 posto, odlučit će se na promjenu dosadašnjeg ponašanja na radnom mjestu, dok će ih 3 posto poraditi na ravnoteži poslovnog i privatnog života.

Da donošenje novogodišnjih odluka povećava motivaciju za realizaciju smatra 40 posto ispitanika, dok ih 41 posto to negira. Petina ispitanika (20 posto) nema mišljenje po tom pitanju.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

Od ispitanika koji su donijeli odluku za 2014., njih tri četvrtine (73 posto) kaže da je ta odluka bila vezana za posao i karijeru. Najviše ispitanika (60 posto) donijelo je odluku o pronalasku (boljeg) posla, dok ih je 17 posto odlučilo više zarađivati, a 13 posto ispitanika usmjerilo se na dodatnu edukaciju.

Po pitanju ispunjenja odluka za 2014. godinu, 36 posto ispitanika ispunilo je poslovnu odluku, dok ih je 34 posto ispunilo svoju privatnu odluku. Žene u većoj mjeri ispunjavaju svoje novogodišnje odluke (39 posto) nego muškarci (25 posto).

Upravo se čita

Image
Brak na prvu

Saša Đorić iskreno progovorila o bivšem suprugu: 'Kada si s nekim dugi niz godina...'

Novogodišnju odluku za 2014. u najvećoj su mjeri ispunili ispitanici u dobi od 26 do 30 godina (41 posto), a u najmanjoj mjeri ispitanici u dobi od 31 do 40 godina (25 posto).

Odluku za 2014. godinu su u najvećoj mjeri ispunili ispitanici sa visokom stručnom spremom (40 posto), a u najmanjoj ispitanici sa srednjom stručnom spremom (30 posto).

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

Od ispitanika koji nisu ispunili svoju novogodišnju odluku vezanu uz karijeru i posao, 30 posto kao razlog navodi zapreke koje su im se našle na putu, 17 posto navodi da im nije ni bilo važno ostvariti odluku, dok ih 13 posto nije uspjelo zbog nedostatka podrške okoline.

Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

Više s weba

Pročitajte još

Image
nadamo se da čovjek nije doživio srčani

Ako nije na fejsu, nije se dogodilo: poseksali se u live streamu pa tagirao djevojčinog oca

Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

Više s weba