Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču
inspiracija u prošlom stoljeću

Veličanstveni futuristički grad podijeljen u dvije klase

Metropolis II je velika kinetička skulptura napravljena po uzoru na istoimeni film iz dvadesetih godina prošlog stoljeća koji je prikazivao grad podijeljen u dvije klase - imućne menadžere koji stanuju u visokim i luksuznim neboderima te siromašne radnike koji žive pod zemljom.

S.K./ 12.1.2012. u 10:54
Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

Velika kinetička skulptura nazvana Metropolis II spektakularna je maketa futurističkog grada koja dočarava buku i stres 21. stoljeća.

Autor skulpture Chris Burden priznao je kako je inspiraciju pronašao u istoimenom filmu iz 1927. godine njemačkog redatelja Fritza Langa.

Film je već početkom 20. stoljeća prikazivao podijeljeno društvo na klasu bogataša i običnih radnika koji su živjeli različitim životima u različitim dijelovima grada. Dok su imućni menadžeri imali sve, radnici su jedva preživljavali živeći ispod zemlje.

Ova skulptura se sastoji od 1.100 minijaturnih albuma koje voze kroz  golemi sustav od 18 prometnica. Zgrade se napravljene od stakla i drva, a za izradu nekih od njih Burdenu je trebalo i do pet mjeseci. Cijelu instalaciju je gradio četiri godine.

Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

Više s weba

Pročitajte još

Image
NA MODNE PISTE

Sjećate se nje? Tihana Zrnić dugo je izbivala iz javnosti, razlog je i ljubavni život, a sad se vratila

Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

Više s weba