Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču
potrošači izigrani

Velika prevara na tržištu prezervativa!

Dvojica francuskih plemića rabili su ime grada Condoma "isključivo u marketinške i neplemenite svrhe", ustvrdio je sud i ocijenio da su potrošači prevareni i u kvaliteti proizvoda.

Image

Kondom, Sida, Aids Kondom

K.T./HINA/ 7.9.2012. u 14:19
Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

Francuski sud zabranio je prodaju prezervativa sa žigom "originalni kondom iz Condoma", općine u vinorodnoj jugozapadnoj Francuskoj kojoj će proizvođač morati isplatiti 7.000 eura odštete s kamatama.

Sjedište poduzeća "fiktivno je smješteno u Condomu", gradu blizu pokrajine Armagnac, slavne po proizvodnji istoimenog konjaka, ustvrdio je sud i ocijenio da je uporaba imena Condom varanje potrošača kojima se sugerira da prezervativi stižu izravno iz Condoma, a zapravo se proizvode u Aziji.

Dvojica francuskih plemića, Charles-Emmanuel de Bourbon Parme, inače potomak kralja Luja XIV., te grof Gil de Bizemont, rabili su ime grada Condoma "isključivo u marketinške i neplemenite svrhe", ustvrdio je nadalje sud i ocijenio da su potrošači prevareni i u kvaliteti proizvoda.

Dvojica aristokrata od 2009. prodaju luksuzni prezervativ namijenjen američkom tržištu. Na internetskoj stranici www.theoriginalcondom.com pišu da im je zamisao bila uljepšati sam pojam prezervativa, pa su u njega unijeli dozu elegancije i humora, ukratko, dodali su "french touch", inače posve običnu proizvodu.

Tako nije mislio Bernard Gallado, gradonačelnik romantičnoga grada Condoma u povijesnoj pokrajini Gaskonji koji je tvrtku tužio sudu 2011. i pobijedio.

Etimologija riječi kondom nije povezana s imenom francuskog gradića.

Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

Više s weba

Pročitajte još

Image

Momčilo Otašević otkrio tradicionalno ime sina: 'Reka' ti je đed...'

Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

Više s weba