Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču
Ostavit će vas bez daha

Velike ljubavi i intrige slavnih žena!

Mozaik knjiga donosi roman o poznatom povijesnom liku Lukreciji Borgiji iz pera Jean Plaidy te priču o beskrupuloznom usponu na tron ruske carice Katarine Velike iz pera Eve Stachniak. Ne propustite uzbudljive priče o poznatim povijesnim ženama i tadašnjoj surovoj stvarnosti!

Image
Foto: promo
Promo/ 8.11.2013. u 9:06
Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

Eva Stachniak: ZIMSKI DVORAC

Barbara je mlada djevojka koja dolazi na ruski dvor kako bi služila carici Elizabeti, no mnoga njezina znanja pomoći će joj postati učenicom ruskog kancelara. On će ju podučiti različitim korisnim vještinama – od otvaranja brava na naizgled zaključanim vratima do ljubavnog umijeća – a više od svega kako šutjeti, gledati i slušati. Uskoro, Barbara će postati Varvara, ali i mnogo više od toga – postat će uhodom carice Elizabete – njezinim okom i uhom. Nedugo potom na ruski dvor dolazi naivna i ranjiva pruska princeza kako bi se po želji carice Elizabete udala za Petra, njezina nećaka i nasljednika. Iako joj je dužnost nalagala uhoditi ju, Varvara će postati njezinom vjernom prijateljicom koja će učiniti sve kako bi joj olakšala snalaženje među prijetvornom i potkupljivom dvorskom svitom. No, jesu li Katarinine ambicije znatno veće nego što je itko mogao pretpostaviti? I hoće li prezati pred bilo čime kako bi ih ostvarila?

Prepuna zanimljivih detalja o životu na ruskom dvoru, uključujući modu, hranu i opise interijera, ova čarobna priča o strasti, izdaji i osveti pruža nam mogućnost da kroz ključanicu zavirimo u burno povijesno razdoblje te otkrijemo tajne iz privatnog života glasovite carice Katarine Velike.

Eva Stachniak rođena je u Wroclawu, u Poljskoj. Živi u Kanadi gdje je predavala engleski i humanističke znanosti na sveučilištu. Njezin prvi roman Laži bez kojih se ne može proglašen je najboljim na kanadskoj stranici najveće svjetske internetske knjižare amazon.com, a

drugi, Ples s kraljevima, preveden je na sedam jezika. Najveći je uspjeh doživjela upravo romanom Zimski dvorac u kojem opisuje mladost i dolazak na tron slavne ruske carice Katarine Velike. Eva Stachniak živi u Torontu gdje je završila pisanje romana Carica noći u kojem piše o vladavini Katarine Velike.

Jean Plaidy: ISTINA O LUKRECIJI BORGIJI

U dobi od tek osamnaest godina, Lukreciju Borgiju, zamamnu papinu kćer, život je već ošinuo sramotom i tragičnim gubitkom. U dekadentnome rimskom društvu 15. stoljeća nasilje je uobičajena pojava, a od zloglasne obitelji Borgia sablazan nikada nije daleko.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

Nakon surovoga umorstva brata Giovannija, Lukrecija shvaća da mora izgraditi vlastiti život ako se kani istrgnuti iz korumpiranoga svijeta s kojim je povezana njezina obitelj. Nada se sreći sa suprugom Alfonsom, no njezin je brat Cesare čvrsto odlučio zadržati je u svojoj blizini. Doskora će se naći rastrgana između duboke ljubavi prema bračnome drugu i odanosti prema Cesareu, čovjeku koji je već jednom pokazao svoju surovost i neće oklijevati da to opet učini...

Jean Plaidy, pseudonim je plodne engleske spisateljice Eleanor Hibbert, jedne od najznačajnijih autorica povijesnih romana u 20. stoljeću. Pisala je i pod imenom Victoria Holt. Romani Jean Plaidy prodani su, do trenutka njezine smrti 1993. godine, u više od 14 milijuna primjeraka diljem svijeta. Na hrvatski su joj jezik prevedeni romani Gospa od sedam brežuljaka i Žena Zmija.

Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

Više s weba

Pročitajte još

Image
TOP LISTA

OVO SU UZORI VAŠE DJECE! Hrvatski TikTokeri zarađuju 'hrpu' novca i omiljeni su među tinejdžerima

Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

Više s weba