Ostalo

Vesna Pisarović za RTL.hr o suprugu, nadolazećim albumima i koncertnom spektaklu: 'Osjećam se kao u snu'

Pola sata nakon zagrebačkog koncerta u Domu sportova Vesna Pisarović za RTL.hr govorila je kako se osjeća nakon što je nastupila pred rasprodanom dvoranom, kako objašnjava taj hype oko nje te je ponešto govorila o novim albumima i kada bi oni trebali izaći

Antonija Šipušić
02.05.2022 13:04

Bilo je to više od dva sata teleportacije u stare dane, u vrijeme prije dvadesetak godina kada je žarila i palila našom scenom. Unatoč preseljenju u inozemstvu i povlačenju s hrvatske estrade, glazbenica Vesna Pisarović je publici koja ju je tada slušala ostavila neizbrisiv trag, a to su dokazali dolakskom na koncert u zagrebačkoj maloj dvorani Doma sportova. Hitovi poput 'Dolje na koljena', 'Tako mi nedostaješ, 'Jutro donosi kraj', 'Sasvim sigurna' pjevali su se u jedan glas, a Vesna ne krije kako se za koncert pripremala više od dvije godine. Ne svojim izborom, već ju je na to natjerala pandemija.

Osjećam se blago kao u snu. Ne mogu vjerovati da se to dogodilo. Da imam ovako krasnu publiku. Da smo uspjeli potpuno promijenjeni koncept od prošle godine u vrlo kratkom vremenu realizirati. Sutra ću znati dojmove, ali doista sam sretna. Inače, na meni se sve vidi. Da nisam sretna, bila bih malo obješena u licu", rekla je glazbenica, koja je potom priznala kako se ovaj koncert u potpunosti razlikuje od onoga koji se trebao dogoditi prije dvije godine.

PXL_290422_93224725.jpg

Zašto smo sve mijenjali? Imala sam vremena. U ove dvije godine svi smo se promijenili, i moda se promijenila, i zvuk se promijenio, mi smo se promijenili, svijet se promijenio. Mi nismo isti ljudi kao prije dvije godine", rekla je. Kako je potom objasnila, koncert je podijelila u tri dijela – electro, pop i mješavinu različitih žanrova. Svaki dio najavila je novim outfitom – prvo se pojavila u tamnoj kombinaciji, zatim u bijelom odijelu te potom u ružičastoj fuziji" haljine i hlača. Ukratko, ništa nije prepuštala slučaju. Koncert je otvorila s pjesmom 'Tako mi nedostaješ' te priznala kako joj je s njom bilo najljepše otvoriti taj electro set s modernim zvukom.

Što se tiče outfita, imala sam pomoć. Ana Nikačević je sve kompletno stilizirala, a Les Émaux je radio kostime. S njima sam surađivala i na Dori i stvarno imamo prekrasnu suradnju. Oni znaju kako se ja želim osjećati na pozornici", rekla je Vesna. Već je jasno kako se oko nje stvorio nevjerojatan hype , pogotovo jer se početkom pandemije sa surpugom Ozrenom Pupovcem iz Berlina vratila u Zagreb. Taj je povratak najavio i njezino novo doba na sceni kojeg je prepoznala i nagradila prije svega publika...


Nostalgična publika

Mislim da veliku ulogu igra nostalgija. Prije dvadeset godina pop je bio drugačiji. Milana Vlaović Kovaček je tad pisala pjesme koje su bile melodične, koje su pjevne, a danas je pop drugačiji. Vjerujem da publika koja je odrastala na tim pjesmama želi čuti tu melodiju. Uvjerena sam da se melodija vraća", rekla je Vesna. Na koncertu je bila i Milana, inače i autorica stihova pjesme Sasvim sigurna" s kojom je Vesna prije dvadeset godina pobijedila na Dori, a nas je zanimalo je li u publici bio i suprug. Tek je diplomatski odgovorila kako nije sigurna te da će ga to tek morati pitati. Od rasvjete, kaže, nikoga nije vidjela. Glazbenica će nas uskoro počastiti i sa svoja dva nova albuma – obradom sevdaha te pop albumom, a zasigurno ovaj val koncerata, nakon takve energije u Zagrebu, neće biti prekinut na duže vrijeme.

Album sevdaha koji više pripada jazz sferi sam snimila kroz pandemijsko razdoblje, on je završen. Inače, jazzom se bavim već šest godina. Uskoro će ugledati svjetlo dana. A pop album sam radila kroz vrijeme pandemije i ponovno mu se vraćam. Mislila sam čak da ću imati prilike objaviti prvi singl već prije koncerta, ali rad na koncertu je oduzeo dosta vremena", priznala je. Kao goste u Zagrebu pozvala je glazbenicu koja je prije nekoliko godina obradila njezin hit Da znaš", potom ju je u jednoj domaćoj emisiji i upoznala i ostvarila svoje dječačke snove, a sada je s njom nastupala pred otprilike četiri tisuće ljudi. Riječ je o Zsa Zsi, a ona nije bila jedina. S 'Linđom' su nastupili i Matija Vuica te njezin partner Jurica Popović. Podigli su energiju za još jedan viši stupanj, a mi smo Vesnu pitali zašto je baš njih odabrala za ovaj spektakl u Domu sportova.

PXL_290422_93224729.jpg

Zsa Zsa i Matija Vuica

Zsa Zsu volim jer je krasna osoba, talentirana pjevačica, vrlo muzikalna i ranjiva. Slatka je u svemu što radi. To kod nje volim. S Matijom Vuicom već dugo surađujem modno, ali i moj prvi koncert koji je bio u Splitu nakon 15 godina pauze, prva pjesma koja je zasvirala nakon njega je bila Linđo. I to je bio takav raspašoj da sam ih odlučila pozvati. Baš mi je bilo lijepo to čuti, a vidim da je i publika uživala. I Matija mi je rekla da sam kriva jer za to što se ona ponovno vratila pjevanju", rekla je Vesna.

Razgovarale smo i o Eurosongu koji će se uskoro održati o Italiji, a glazbenica nam je otkrila što misli o našem izboru, pobjednici Miji Dimšić i njezinoj pjesmi 'Guilty pleasure'. Držim joj fige. To nije mala stvar. Iz moje perspektive teško je reći što mislim o Eurosongu jer on se promijenio obzirom na vrijeme kada sam ja nastupala. Nije joj lako. To više nije festival pjesama, to je festival spektakla, scene, svjetla, dojma. Držim joj fige da izdrži i uživa", zaključila je.