Ostalo

Virtualno pomicanje granica: koje bi supermoći voljeli imati naši poznati?

Kada već stvaramo ta virtualna alter-ega, provjerili smo koje bi supermoći u tom nestvarnom svijetu odabrali poznati

Dalila Turk
18.11.2016 17:53

Virtualna stvarnost postala je sve popularnija, lude naočale i osjećaj koji nam pruža izmame osmijeh na našim licima. Virtualni svijet pomiče granice, i baš zbog toga su naši poznati, omamljeni tim blagodatima tehnologije, dobili pregršt ideja.

"Ja sam danas razmišljao o tome koliko bi bilo genijalno da kad čitaš knjigu da automatski uđeš u tu priču koju ti čitaš i da automatski promatraš", rekao je modni dizajner Robert Sever.

Genijalno bi bilo kad bi na jedan dan mogli svoju maštu prebaciti u realnost, tko zna što bismo poželjeli. Nešto dodali, nešto oduzeli, nešto poboljšali. Pitali smo naše zvijezde i oni točno znaju koje bi čarobne moći voljeli imati.

"Kada bih se baš mogla zaigrati, nadodala bih si nekih 10 centimetara, pa da dođem blizu 185 centimetara, ne bih se bunila. A što se moći tiče, ne znam, možda pogledom zakeljiti nekome usta tako da svedemo gluposti koje izlaze iz tih usta na minimum", rekla je fitness trenerica i TV voditeljica Renata Sopek.

"Vrlo vjerojatno bih voljela biti nevidljiva. To možda kinky zvuči, ali to je nešto što sam si uvijek potajno željela", priznala je manekenka Lucija Lugomer.

"Volio bi zapravo kao u filmu s Mel Gibsonom , volio bi čitati misli ljudima. To me jako zanima ali mislim da bi bilo zamorno, zato možda da čitam misli kada ja to želim", dodao je Robert Sever.

"Ja bih u nekim situacijama htjela biti nevidljiva i malo vidjeti što ljudi misle o tebi odnosno što pričaju, a da te ne vide", istaknula je pjevačica Sementa Rajhard.

"Volio bih moći letjeti. Ali onako bez aviona. Jednostavno zatvoriti oči, mahnuti rukama i naći se u zraku. I u roku od sat vremena biti na rodnom Braču, to bi bilo dosta zgodno", otkrio je Vinko Filipić , direktor Fashion.hr-a.

Zgodno se dosjetio dizajner Robert Sever pa nam je pomoću virtualne stvarnosti omogućio da budemo dio snimanja za look book. Samo sjednete u stolac, stavite naočale i šetate setom i družite se s modelima i fotografima.

"Gledatelj doista ima osjećaj kao da je dio cijele priče. Tako da kad se stavi ta posebna maskica s posebnom obradom slike, vi dosita imate dojam kao da ste tamo i možete sa svih strana prisustvovati tom shootingu kojeg smo mi imali i snimali", obrazložio je Sever.

Super je biti dio virtualnog svijeta, ali nemojte se previše zanositi jer u stvarnom životu ipak dobijete samo ono što možete opipati.