Ostalo

Vitomira Lončar oglasila se nakon što joj je kći otkrila da ima ADHD: 'Kad si krenula u školu zvali su...

Mlada i talentirana Buga Šimić otkrila je na društvenim mrežama da ima ADHD. Nakon što je dobila dijagnozu, otkrila je, konačno je odahnula

RTL.hr
27.01.2022 14:30

Glumica Vitomira Lončar oglasila se nakon što je njezina kći Buga na Instagramu podijelila s pratiteljima činjenicu da joj je dijagnosticiran ADHD. U komentaru ispod objave napisala je da je iznenađena, a u nastavku se prisjetila i Buginog odrastanja.

"E, da velim da nisam iznenađena, lagala bih. Kad si bila mala i kad bi me netko pitao kakva je Buks, ja bih rekla, odlična je, samo je malo usporena! K'o da joj se nikamo ne žuri. I kad si krenula u školu zvali su nas na razgovor, jer da - ne znaš trčati, sve polako. Jedan od razloga zbog kojeg si s Hanom tako dobro kliknula još dok ste bile todlerice jest taj što ste obje bile - polako. I sad odjednom - ADHD. Pa kako? OK, moram se baciti u dublju analizu ADHD-a, jer, iskreno, ne znam previše o tome", napisala je Vitomira svojoj kćeri ispod objave.

Dodala je i da je vrijeme da pokuša naučiti i razumijeti kako joj tako nešto nikada nije palo napamet. "A rečenice: ajde, Bugo, fokus, Bugo, ajde, Bugo, fokus, Bugo, koje sam kao pokvarena gramofonska ploča ponavljala cijelo vrijeme našega zajedničkoga života, nisu mi govorile da je možda u pitanju i nešto više od toga da si - slična tati. Ako je ADHD genetski, a kažu da jest, onda pak nemam nikakve sumnje s koje je strane gen dolutao, s Lončar ili Šimić dijela. Što misliš, da se i ja odem testirati?", pitala je Vitomira Bugu ispod objave. Ubrzo je Buga odgovorila svojoj majci, rekavši da je hiperaktivnost jedan od simptoma, no ne nužan za ADHD.

Buga Marija Šimić naslovna

Foto: Davor Puklavec/PIXSELL

Podsjetimo, Buga Šimić podijelila je sa svojim pratiteljima da joj je konačno dijagnosticiran ADHD. "Prije par dana dobila sam službenu dijagnozu. F 90.0. Tko bi rekao da tako malo znakova može donijeti toliko olakšanja. Dijagnoza zvuči strašno i kao nešto čemu se ne bi trebao veseliti. Pa ipak - kad sam pročitala službeno da je to to - odahnula sam i nasmijala se", napisala je Buga u opširnoj objavi o svojoj dijagnozi.