Play ponuda
Play ponuda
buga otkrila svoju dijagnozu

Vitomira Lončar oglasila se nakon što joj je kći otkrila da ima ADHD: 'Kad si krenula u školu zvali su nas na razgovor...'

Mlada i talentirana Buga Šimić otkrila je na društvenim mrežama da ima ADHD. Nakon što je dobila dijagnozu, otkrila je, konačno je odahnula

Image
Foto: Davorin Visnjic/PIXSELL
RTL.HR/ 27.1.2022. u 14:30
Play ponuda

Glumica Vitomira Lončar oglasila se nakon što je njezina kći Buga na Instagramu podijelila s pratiteljima činjenicu da joj je dijagnosticiran ADHD. U komentaru ispod objave napisala je da je iznenađena, a u nastavku se prisjetila i Buginog odrastanja. 

"E, da velim da nisam iznenađena, lagala bih. Kad si bila mala i kad bi me netko pitao kakva je Buks, ja bih rekla, odlična je, samo je malo usporena! K'o da joj se nikamo ne žuri. I kad si krenula u školu zvali su nas na razgovor, jer da - ne znaš trčati, sve polako. Jedan od razloga zbog kojeg si s Hanom tako dobro kliknula još dok ste bile todlerice jest taj što ste obje bile - polako. I sad odjednom - ADHD. Pa kako? OK, moram se baciti u dublju analizu ADHD-a, jer, iskreno, ne znam previše o tome", napisala je Vitomira svojoj kćeri ispod objave.

Dodala je i da je vrijeme da pokuša naučiti i razumijeti kako joj tako nešto nikada nije palo napamet. "A rečenice: ajde, Bugo, fokus, Bugo, ajde, Bugo, fokus, Bugo, koje sam kao pokvarena gramofonska ploča ponavljala cijelo vrijeme našega zajedničkoga života, nisu mi govorile da je možda u pitanju i nešto više od toga da si - slična tati. Ako je ADHD genetski, a kažu da jest, onda pak nemam nikakve sumnje s koje je strane gen dolutao, s Lončar ili Šimić dijela. Što misliš, da se i ja odem testirati?", pitala je Vitomira Bugu ispod objave. Ubrzo je Buga odgovorila svojoj majci, rekavši da je hiperaktivnost jedan od simptoma, no ne nužan za ADHD. 

Image
Foto: Davor Puklavec/PIXSELL
Image
Davor Puklavec/PIXSELL

Foto: Davor Puklavec/PIXSELL

Podsjetimo, Buga Šimić podijelila je sa svojim pratiteljima da joj je konačno dijagnosticiran ADHD. "Prije par dana dobila sam službenu dijagnozu. F 90.0. Tko bi rekao da tako malo znakova može donijeti toliko olakšanja. Dijagnoza zvuči strašno i kao nešto čemu se ne bi trebao veseliti. Pa ipak - kad sam pročitala službeno da je to to - odahnula sam i nasmijala se", napisala je Buga u opširnoj objavi o svojoj dijagnozi. 

Play ponuda

Više s weba

Pročitajte još

Image
nadamo se da čovjek nije doživio srčani

Ako nije na fejsu, nije se dogodilo: poseksali se u live streamu pa tagirao djevojčinog oca

Play ponuda

Više s weba