Play ponuda
Play ponuda
RAZVEDI ME, ZAVEDI ME

Vjenčanja i razvoda gotovo jednak broj!

Što je kriza veća, brakovi lakše pucaju. To sve jasnije pokazuje i statistika pa se u siječnju dogodio nikad zabilježen ekstrem - u Hrvatskoj se razvrgnuo gotovo jednak broj brakova onome koliko ih je sklopljeno. Ali, Exkluziv Tabloid pronašao je inspirirajuće parove koji nam pokazuju da ipak nije sve tako crno.

RTL/ 22.4.2013. u 18:15
Play ponuda

Punih pedeset godina službeno i pred bogom čisto igraju remi. Dobivali su već i dobre i loše karte, ali Nada i Oskar još su uvijek zajedno. Iako su se zbog ovog kufera uspjeli posvađati čak i jutros.

"Posvađali smo se jer smo se dogovorili da ćemo sutra ići na more. A on se probudio i rekao da bi on išao danas, ali ne može to tako na brzinu", govori nam Nada Weber iz Zagreba.

Je li vam došlo da se rastanete zato što se niste mogli dogovoriti?

"Bože sačuvaj, pa u tim godinama te male svađe dolaze tako da se u tri sekunde čini kao da se nije dogodilo. Sad, ili mi to zaboravimo ili je to stvarno tako", smije se Nada.

Ali posljednjih godina parovi i predobro pamte. Broj rastava je u 2011. porastao za jedanaest posto obzirom na godinu ranije i skočio na 5.662. Kao da se u današnjem tempu života parovi ne stignu dovoljno duboko upoznati.

Ne čudi zato da se mladi lakše odluče na razlaz. Tako je recimo u ovom siječnju sklopljeno 669 brakova, a raskinuto njih 602.

"To je zabrinjavajuća činjenica, to je definitivno zabrinjavajuća činjenica, ali idemo pričekati pa ćemo vidjeti kakvi će biti podaci za ostatak godine", smiruje strasti demograf Ivo Turk.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Play ponuda

Ekonomska kriza utječe na sve, ne samo na brakove nego i na pokazatelje nataliteta.

U zadnje se dvije izrazito krizne godine raspao gotovo svaki treći brak, a prije desetak godina tek svaki peti.

Zato smo zavirili u dom za starije i nemoćne samo zato da bi pronašli ovaj par. Nada se zbog operacije kuka još više mora osloniti na supruga koji se, dobro se sjeća, obvezao biti uz nju i u dobru i u zlu.

Shvaćaju da su vremena danas mnogo drugačija nego kad su oni bili mladi. Ali ono zbog čega je dvoje ljudi uopće odlučilo biti i ostati zajedno trebalo bi uvijek biti isto. Ako smo i mi pomalo zaboravili, srećom pa postoje parovi koji nas na to mogu podsjetiti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Play ponuda

Upravo se čita

Image
BRAVO

Kandidat iz 'Večere za 5 na selu' Danijeli Martinović napisao pjesmu, a ona mu se javila: 'Dragi Nikola, vi ste super'

Play ponuda

Više s weba

Pročitajte još

Image
Kraljica estetskih operacija

UZNEMIRUJUĆE! Splitska influencerica Ela Jerković objavila fotografije nakon alergijske reakcije

Play ponuda

Više s weba