Ostalo

Vlatka Pokos ga izvrijeđala: Gordan Lauc joj odgovorio na prozivke

Vlatka Pokos je prozvala znanstvenika Gordana Lauca "nadriznanstvenikom i nadriliječnikom, koji je počinio ogromnu štetu u javnoj komunikaciju"

L.K.
10.11.2021 18:00

Iako je svoju posljednju obavu na Instagramu posvetila Nacionalnom stožeru civilne zaštite, premijeru i predsjedniku HDZ-a Andreju Plenkoviću , ali iantivakserima u Hrvatskoj, Vlatka Pokos je prozvala znanstvenika GordanaLauca "nadriznanstvenikom i nadriliječnikom, koji je počinio ogromnu štetu u javnoj komunikaciju" jer se "srozao na razinu maloumnog širitelja teorija zavjera i antivaksera".

"Svojim istupima koji su krajnje opasni i suludi, ruši ugled znanosti, a pozicija mu daje legitimitet i previše ljudi mu vjeruje", dodala je 51- godišna pjevačica.

Znanstvenik Lauc se javio se Indexu i na taj je način odgovorio na Instagram objavu Vlatke Pokos.

"Prof. dr. sc. Gordan Lauc je jedan od najuglednijih i najuspješnijih znanstvenika u Hrvatskoj, zbog čega je i dobio Državnu nagradu za znanost. Prof. Lauc vodi jedan od tri znanstvena centra izvrsnosti u području medicine koje je Ministarstvo znanosti i obrazovanja imenovalo prije 6 godina. U Znanstvenom centru izvrsnosti u personaliziranoj brizi o zdravlju radi stotinjak znanstvenika na deset vrhunskih znanstvenih institucija širom Hrvatske.

Pročitajte još
Vlatka Pokos na društvenim mrežama prozvala Gordana Lauca: ' Vi ste apsolutna sramota za bilo kojeg...

"U području epidemiologije objavio je više ozbiljnih znanstvenih radova od bilo kojeg specijaliste epidemiologije u Hrvatskoj. Također ima više ozbiljnih znanstvenih radova o strukturi i funkciji imunoglobulina od bilo kojeg imunologa u Hrvatskoj", napisao je Lauc.

"Dobili su i Povelju Republike Hrvatske za komercijalizaciju rezultata znanstvenih istraživanje. Tu je važno naglasiti da je za razliku od velike većine ostalih znanstvenih institucija u Hrvatskoj, Genos u cijelosti financiran putem kompetitivnih natječaja za projekte. U Genosu danas radi pedesetak vrhunskih mladih znanstvenika koji su ostali u Hrvatskoj (ili se doselili u Hrvatsku iz inozemstva), no ne opterećuju državni proračun.", zaključio je 51-godišnji znanstvenik.