Ostalo

Vremešni Kinez radi sklekove na oštricama

Sveučilišni profesor fizike iz Kine usavršio je vještinu vježbanja sklekova na metalnim oštricama, pa tako svaki dan napravi i do četiri tisuće sklekova.

A.P.
27.03.2011 11:25

Xie Guanghai (57), profesor fizike u Louyangu u proviniciji Henan, tvrdi da svaki dan uradi oko 4.000 sklekova. Prema njegovim riječima, bilo mu je potrebno četiri godine da usavrši svoju tehniku sklekova prilikom čega se oslanja na oštrice fiksirane drvenim pločama.

Ovu vještinu usavršio je zahvljujućizadebljanoj koži na dlanovimakoja mu omogućava da radi sklekove i prođe bez posjekotina.

"Kako je rastao moj interes za neobičnu vježbu, tako su zadebljanja na mojim dlanovima postajala sve deblja", rekao je Xie.

Inače, Xie je već vlasnik dva svjetska rekorda za obične sklekove. Jednog od njih je postavio uradivši 6.012 skleka, a sada planira postaviti još dva svjetska rekorda u sklekovimana oštricama.

"Sklekove sa osloncem na oštrice sam počeo raditi prije četiri godine, nakon što sam na jednom programu vidio čovjeka koji se penjao ljestvama napravljenim od oštrica. Nadam se da mogu dostići novi rekord radeći sklekove na oštricama", dodao je Xie.