Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču
'U dobru i zlu i kiču'

Vrhunski britanski dokumentarni serijal na RTL-u!

RTL Televizija od ovog petka gledateljima donosi jedan on najpopularnijih dokumentarnih serijala 'U dobru, zlu i kiču'. Od ekstravagantnih dječjih proslava pa sve do najvećih vjenčanja u zemlji, gledatelji će vidjeti jedinstveni način života nomada i Roma Velike Britanije!

Image
Foto: RTL
RTL/ 5.4.2013. u 11:03
Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

RTL Televizija donosi najpopularniji britanski dokumentarni serijal 'U dobru, zlu i kiču' ('My big fat gipsy wedding'). Prva sezona ovog iznimno hvaljenog serijala rađenog u produkciji Channel 4 i ITV-ja sastoji se od pet epizoda, a gledatelje vodi u domove i život Roma i nomada te najvećih proslava u njihovu kalendaru.

Image
Foto: RTL
Image
RTL

Od ekstravagantnih dječjih proslava pa sve do najvećih vjenčanja u zemlji, u pet nastavka se prikazuje jedinstveni način života nomada i Roma Velike Britanije. Stotinama su godina romski način života obilježavale dnevne tradicije i skromne želje, no tada se njihov svijet sudario sa 21. stoljećem.

Image
Foto: RTL
Image
RTL

Uz dosad neviđen pristup najtajnovitijim zajednicama Velike Britanije ova svjetski popularna serija otkriva sve tajne i običaje s kojima se nikada niste susreli. Do sada su snimljene dvije sezone (12 epizoda), a snimanje treće planirano je ove godine.

Iako je serijal donio mnoge kontroverze u Velikoj Britaniji, eksplozivna popularnost aktera showa odjeknula je na svim kontinentima – od Azije, preko Europe, pa sve do Amerike.  Čak je i najpoznatiji televizijski producent, Simon Cowell, prepoznao kvalitetu dokumentarnog serijala te pokazao interes za stvaranje Američke inačice.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču
Image
Foto: RTL
Image
RTL

Prva epizoda donosi dvije paralelne priče. Pričest djevojčice Margareth i njezinog brata John Boya i vjenčanje šesnaestogodišnje Josie i njezinog zaručnika Swanleya. Djevojčica Margareth svoju prvu pričest doživljava kao pripremu za svoje vjenčanje.Pri izradi haljine korišteno je više od pet metara materijala, a ista teži trostruko više od Margareth.

Iako se poznaju tek četiri mjeseca, Josie i Swanley su sigurni u svoju ljubav. Pošto im zajednica nameće stroga pravila udvaranja, Josie nije smjela prići svom odabraniku, niti stupiti s njim u intimni odnos prije braka. U braku je točno određen status žene i muškarca. Tako je, na primjer, muž zadužen za financije dok žena obavlja kućne poslove. Osim priprema za njihov veliki dan, gledatelji upoznaju Josiene prijateljice Cheyenne i Montanu koje još uvijek traže svoju bolju polovicu. No što točno traže kada su sa 16 godina još uvijek slobodne?

Upravo se čita

Image
REALITY ZVIJEZDA

Sjećate li se Nikoline Tutić? Bila je zvijezda showa 'Brak na prvu', a danas izgleda neprepoznatljivo

Image
Foto: RTL
Image
RTL

U prvoj epizode gledatelji se upoznaju s tradicijom i pravilima Roma i nomada u Velikoj Britaniji. Svaki petak, od 21:10 RTL Televizija donosi dokumentarni serijal 'U dobru, zlu i kiču'.

Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

Više s weba

Pročitajte još

Image
life stripped bare

Stiže novi reality show: ostavljeni bez novca, potpuno goli i bosi usred grada. Biste li se vi usudili?

Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

Više s weba