Play ponuda
Play ponuda
prevario sve!

Vrhunski lažljivac: Srednjoškolac se pretvarao da je liječnik

Bernard je navršio tek osamnaest godina, a već je bio i liječnik i spasilac GSS-a i poslovni čovjek. Lažno se predstavljao godinama, a zbog posljednje laži u nizu pao je u ruke splitskoj policiji. Tvrdeći da je teško bolestan i da treba pomoć, od naivnih je ljudi izmamio čak 80 tisuća kuna.

RTL/ 7.11.2011. u 19:05
Play ponuda

Baš kao u filmu 'Catch me if you can', 18-godišnji Bernard iz Kaštela posljednjih se nekoliko godina pretvarao da je liječnik, pravnik pa čak i spasilac.

No, dugogodišnji niz laži sada je prekinut. Naime, naivni građani prijavili su ga policiji koja je otkrila da je za liječenje izmišljene bolesti od njih iskamčio 78 tisuća kuna.

Njegova obitelj sa suzama u očima rekla je da će biti uz svoga sina, bez obzira na sve.

Susjedi imaju samo riječi hvale za domišljatog mladića, a  njegove kolege iz srednje građevinske škole prisjetili su se kako se Bernard u odijelu i s aktovkom šepurio po školi.

No, ipak napominju da nemaju pojma zašto bi ukrao sav taj novac osim ako mu nije trebao za nešto.

Kako sad stvari stoje, sve je prevare izveo samo zato da u društvu ispadne važan.

Ali psihijatrijske dijagnoze tu, čini se, nema. Radi se samo o lažljivcu i vještom prevarantu.

Za ovakve prevare predviđena je kazna zatvora od 3 mjeseca do 3 godine, no kako se radi o mlađem punoljetniku, prema maštovitom varalici bi sud mogao  biti mnogo blaži.

Play ponuda

Više s weba

Pročitajte još

Image
NESTANAK MARIJANE SEIFERT

Prijatelj Marijanina oca o agoniji koju obitelj prolazi: 'Njezina majka stalno govori da ne zna hoće li preživjeti sve ovo'

Play ponuda

Više s weba